Atalanta Interu preotela već viđeno pojačanje, bio zamišljen kao Džekina zamjena

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Reprezentativac Italije Gianluca Scamacca i zvanično se vratio u Seriju A nakon godinu dana u West Hamu, pošto je potpisao za Atalantu.

Nije blokbaster kao saga o Kylianu Mbappeu, ili Haryju Kaneu. Ali priča o Gianluci Scamacci definitivno je jedna od zanimljivijih u ovom prijelaznom roku.

Gotovo koji minut posle završetka finala Lige Konferencije u kojem je West Ham pobijedio Fiorentinu (a vjerovatno i ranije) jasno je bilo da je Scamacca završio priču u Londonu i da se sprema povratak u Calico. Bivši napadač Sassuola u tom trenutku bio je na meti Rome i Milana, a Vučica je ozbiljnije zagrizla.

Taman je sklopila poslije nekoliko sedmica dogovor i sa njim i sa Čekićarima oko pozajmice sa obaveznim otkupom u slučaju plasmana u Ligu šampiona. I kako se igrač zaputio ka Rimu, uslijedio je preokret. Najnevjerovatnijih sedam dana.

Prvo se Inter umiješao i ponudio West Hamu da otkupi Scamaccu. Načelno se to svidjelo West Hamu, ali ne i sama cifra. Inter je ponudio 20 miliona eura, dok je londonski klub tražio 10 miliona više. I onda je Inter krenuo u igru natezanja, cjenjkanja.

A tu situaciju iskoristila je, iz trećeg plana – Atalanta. Boginja provincije pošto je uspješno prodala Rasmusa Hojllunda Manchester Unitedu došla je West Hamu sa konkretnom ponudom od 25 miliona eura uz pet miliona eura kroz procente. West Ham je prihvatio ponudu, igrač je došao u Bergamo i potpisao.

Bio je Scamacca zamišljen u Interu kao Džekina zamjenu, ali od toga neće biti ništa…

Sada već Nerazzurima gori pod nogama, a Atalanta je znatno jeftinije pronašla zamjenu za danskog napadača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad