Barbarez večeras debituje na klupi Zmajeva, utakmicu protiv Engleske prenosi više od 30 kanala

Nogomet 03. jun 202407:18 > 07:18 0 komentara
NFS BiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20:45 sati igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Engleske u Newcastleu, a na klupi selektora debituje Sergej Barbarez.

Osim novog selektora, u timu bh. reprezentacije se nalazi i mnogo novih igrača što će biti izvrsna prilika da se pokaže “osvježeni” sastav Zmajeva na djelu, ali i prilika za uigravanje igrača za naredni kvalifikacioni ciklus i to protiv jednog od prvih favorita predstojećeg Evropskog prvenstva.

Bitno je istaći da reprezentacija BiH neće imati priliku igrati na Euru jer je u martu ove godine ispala od Ukrajine u baražu za plasman, a što je bio samo niz uzastopnih poraza od Portugala, Luksemburga i Slovačke.

Nakon toga je Savo Miličević, tadašnji selektor Zmajeva napustio kupu naše reprezentacije.

Nakon njega priliku da predvodi ekipu proslavljenih bh. fudbalera koji će se u narednom periodu brinuti o svim fudbalskim selekcijama Bosne i Hercegovine sada ima legendarni Sergej Barbarez u tandemu sa još jednim bivšim kapitenom Emirom Spahićem.

Barbarez se prvi put u životu nalazi u ulozi čovjeka koji će sa klupe predvoditi jedan fudbalski klub, odnosno reprezentaciju, a hoće li nedostatak iskustva uspjeti nadomjestiti nevjerovatnom energijom koju je u reprezentaciju donio sa svojim saradnicima vidjet će se na najtežem mogućem ispitu.

Jučer je Barbarezu je u avionu pred polazak pozlilo pa je napustio ekipu i obavio liječničke pretrage. Timu će se priključiti naknadno.

Jedan od rijetkih službenih duela Engleske i Bosne i Hercegovine u fudbalu odigran je 2015. godine, a u pitanju su bile U-21 selekcije. Za Engleze su tada igrali neki od danas najpoznatijih igrača, a sa klupe ih je predvodio upravo Gareth Southgate. Na Koševu je bilo 0:0, a Engleskoj naš tim je poražen sa visokih 5:0.

Engleska ima velikih problema pred susret sa Zmajevima, Southgate sutra bez nekoliko velikih zvijezda

Igrači koji su nastupili na ovoj utakmici što se tiče naše selekcije a dio su A reprezentacije i danas su Amir Hadžiahmetović te golmani Nikola Vasilj i Kenan Pirić. Za englesku su nastupali Jack Grealish, T. Abraham, golman Pickford kao i danas velika zvijezda Premiershipa Ward-Prowse.

Zmajevi trenirali na St James’ Parku (FOTO)

Hoće li baš od danas početi nova era bh. fudbala saznat ćemo nakon utakmice iako su očekivanja navijača realna. Pred reprezentacijom BiH puno je rada i zalaganja kako bi se vratili na staze stare slave i bili konkuretni u utakmicama sa najjačim svjetskim selekcijama.

GDJE GLEDATI MEČ BiH – ENGLESKA?

Samo rijetki sretnici koji navijaju za BiH sutra će biti na stadionu, a mnoge navijače zanima gdje gledati prenos uživo utakmice Engleska- BiH?

Za gledatelje iz Bosne i Hercegovine omogućen je prenos na javnom servisu BHRT. 

Program BHRT-a se prenosi uživo i na internetu, što je dobra vijest za one koji utakmicu žele gledati online. Dovoljno je da kliknete na link.

ENGLESKA – BIH PRIJENOS UTAKMICE U DIJASPORI

Duel naše reprezentacije i Engleske prikazivaće se u brojnim zemljama na svijetu što pokazuje koliki je interes za meč. Donosimo spisak zemalja i TV kuća i platformi koje će prenositi uživo meč Engleska – BiH:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!