Bellingham pod istragom zbog vrijeđanja Greenwooda i sumnje da ga je nazvao “silovateljem“

REUTERS/Isabel Infantes

Jude Bellingham bi lako mogao da bude sankcionisan ukoliko se ispostavi da je rekao nešto što nije smeo Masonu Greenwoodu.

Španska fudbalska liga pozvala je stučnjaka za čitanje s usana da istraži navodne uvrede koje je fudbaler Real Madrida Jude Bellingham uputio ofanzivcu Getafea.

“Getafe je uputio prigovor direktoru utakmica La Lige i, kao što je normalno u ovakvim prilikama, liga je zatražila od stručnjaka za čitanje sa usana da istraži stvar i postupi na osnovu onoga što on može da potvrdi“, rekao je u subotu portparol španske lige.

Engleski reprezentativac Jude Bellingham je, po slikama koje je objavila španska štampa, nazvao svog sunarodnika Masona Greenwooda „silovateljem“ tokom utakmice između Getafea i Real Madrida koju je u četvrtak dobio „kraljevski“ klub sa 2:0.

Bivši igrač Manchester Uniteda je na pozajmici iz engleskog kluba do kraja sezone, nakon što ga je 2022. godine Premijer liga suspendovala zbog optužbi za silovanje i napad na partnerku.

Optužbe su odbačene u februaru 2023, što je omogućilo Greenwoodu da ponovo pokrene svoju karijeru u predgrađu Madrida, gdje je ove sezone postigao četiri gola na 18 utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad