Bliži se žrijeb kvalifikacija za SP: Poznato u kojem šeširu će se naći Zmajevi

Nogomet 16. okt 202410:10 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ispred sebe ima još dva susreta UEFA-ine Lige nacija nakon čega će se tim Sergeja Barbareza okrenuti pripremama za kvalfikacije na Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Protivnike za predstojeće mečeve naš tim će saznati nakon žrijeba koji je na rasporedu 13. decembra, a prvi susret na rasproedu je u martu 2025. godine.

Šeširi za ovaj žrijeb bit će zvanično određeni nakon posljednjeg susreta Lige nacija, a 38 od 54 reprezentacija već zna u kojem će šeširu će se naći.

Naša selekcija nije jedna od njih, ali potrebno je istinsko čudo kako tim Sergeja Barbareza svoje mjesto ne bi našao među selekcijama u trećem šeširu.

Zmajevi bi morali pobijediti Nizozemsku i Njemačku u posljednja dva kola, a pored toga bi Mađarska i Nizozemska morale remizirati.

Tako je već izvjesno kako će se naši momci naći u trećem šeširu.

Onaj elitni, već sada sigurno čine: Španija, Engleska, Hrvatska, Francuska, Belgija, Nizozemska, Portugal, Njemačka i Italija, a očekuje se da će svoje mjesto u ovoj skupini pronaći i Švicarska.

Kvalifikacije su na rasporedu od marta 2025. do marta 2026., a s obzirom na to da se format Svjetskog prvenstva širi na ukupno 48 reprezentacija, na turniru u SAD-u, Meksiku i Kanadi bit će 16 evropskih timova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!