Borac se oprostio od Lige prvaka, PAOK prejak za šampiona Bosne i Hercegovine

Nogomet 31. jul 202422:56 0 komentara
N1/S.M.

Prvak Bosne i Hercegovine, FK Borac poražen je u 2. pretkolu Lige prvaka, a bolji i u drugom meču, ovaj put rezultatom 0:1 od tima iz Banjaluke bio je grčki prvak PAOK.

Borac je u utakmicu ušao sa otežavajućim okolnostima da mora sustizati zaostatak iz prve utakmice, ali svjestan da je grčki tim itekako ranjiv, budući da su banjalučani uspjeli u Grčkoj postići dva gola, iako su primili jedan više.

Prvih 15 minuta proteklo je u ispitivanju snaga a prvu veliku šansu imao je PAOK. Koulierakis se ubacio iz drugog plana nakon izvedenog kornera, šutirao je ali lopta je okrznula prečku!

Borac je igrao dobro, diktirao je tempo, ali nisu stvorili veliku šansu za pogodak. Favorizovani Grci, s druge strane, svoju drugu veliku šansu nisu propustili.

U 25. minuti Magomed Ozdoev poslao dobru povratnu loptu Thomasu Murgu, a Austrijanac na krivoj nozi uhvatio Šiškovskog za 0:1.

Nakon vodećeg pogotka moral Banjalučana je nešto splasnuo, pa su Grci preuzeli inicijativu na terenu. Nakon duže od pola sata igre kontrolisali su gosti domaći tim gotovo u potpunosti.

Poluvrijeme je završeno rezultatom 0:1 za PAOK.

N1/S.M.
N1/S.M.
N1/S.M.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.
Foto: FK Borac Banja Luka
N1/Ž.K.
N1/Ž.K.

Početak drugog poluvremena obilježili su gosti iz Soluna. U 50. minuti Taison je snažno šutirao sa distance, brani Šiškovski odličnom paradom.

Samo dva minuta kasnije zaprijetio je i Baba, ali je Šiškovsi ponovo bio na visini zadatka.

U 53. minuti Nakon greške igrača banjalučkog tima, Šiškovski je dobro i pravovremenom intrvencijom spasio Borac pogotka koji bi sigurno riješio pitanje prolaska dalje.

Pet minuta kasnije sjajno se probio Kvržić po desnoj strani, ali njegov centaršut nije uspio doći do saigrača u kaznenom prostoru PAOK-a, tako da je još jedan dobar napad otišao u nepovrat.

Sredinom drugog poluvremena evidentan je bio pad u igri Borca, koji nije uspijevao da stvori priliku da postigne pogodak, iako Banjalučani nisu igrali loše i nisu sve vrijeme bili podređeni favorizovanim Grcima.

U 73. minuti Grahovac je gurnuo Jovu Lukića u sjajnu priliku, ali je centarfor Borca za malo kasnio na susret sa loptom.

Na oko 15 minuta do kraja regularnog dijela utakmice gosti iz Grčke zaigrali su agresivnije, pa su na takvu igru odgovorili domaći, te je utakmica u jednom trenutku bila i pregruba. Kao rezultat svega, Lukić je zbog povrede morao napustiti igru u 80. minuti.

U 87. minuti slalom Živkovića po lijevoj strani i šut sa sedam metara, ali Šiškovski je odbranio njegov šut.

PAOK je do samog kraja kontrolisao igru i zasluženo prošao u naredno pretkolo.

Borac ispadanjem iz Lige prvaka nije završio sa nastupima u Evropi. Naredni protivnik Banjalučana bit će Klaksvik sa Farskih ostrva u 3. pretkolu Evropske lige.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!