Četiri kluba La Lige prekoračila ‘salary cap’

Nogomet 13. sep 202422:56 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Čelnici španske Primere objavili su ograničenja klubovima za plate igračima. Propisanu granicu prekoračili su Barcelona, Sevilla, Espanol i Getafe.

Barcelona duže vrijeme ima problema sa limitom za plate, što znatno otežava izbor pojačanja sa tržišta. Timu sa Camp Noua sada je uvećano ograničenje za 156 miliona eura i smiju da potroše 426 miliona.

Sevilla i Espanol su se našli u prestupu, a limit im je najniži u odnosu na ostale prvoligaše. Klubu iz Andalusije granica je postavljena na oko dva i po miliona eura, dok je Espanolu na 8,7 miliona.

Nove fudbalere najviše može platiti prvak Španije Real Madrid. ‘Los Blancosi’ limit iznosi 754 miliona, što je za 40 posto više u odnosu na konkurenta iz Katalonije. Gradskom rivalu Atleticu iz Madrida imaju ograničenje od 310 miliona.

La liga je istakla da je u ljetnjem prelaznom roku ukupno potrošeno 544, a zarađeno 535 miliona, s tim što nisu uračunati transferi bez obeštećenja, poput dolaska Kyliana Mbappea u kraljevski klub.

Saopštena su i ograničenja za plate klubovima u Segundi. Najveći limit od 18 miliona eura ima Cadiz, povratnik u drugi rang poslije ispadanja iz Primere, dok najmanji ima Almeria, svega tri i po miliona. Više novca od propisanog potrošili su Almeria, Levante, Granada, Real Oviedo i Huesca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!