Chelsea se izvukao protiv Ville: Gallagher majstorijom obezbijedio bod

Nogomet 27. apr 202423:12 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Fudbaleri Chelseaja uspjeli su da se izvuku iz bezizlazne situacije i osvoje bod na "Vila Parku". Rezultat u meču sa Aston Villom bio je 2:2.

Nije mogao lošije da počne meč po Chelsea. Cucurella je u četvrtom minutu meča postigao autogol i Aston Villa je povela. U osmom minutu je Digne mogao do gola, ali je promašio okvir gola. Chelsea je u 16. minutu izjednačio preko Nicolasa jacksona, ali je posle VAR provjere gol londonskog kluba poništen.

Rodgers je u 37. minutu imao odličnu priliku da potpuno potopi Chelsea, međutim, Petrović je odlično odbranio. Nije to učinio u 37. minutu napadač Aston Ville, ali je uspio u 42. minutu. Iskoristio je odlično dodavanje Casha i lako sproveo loptu u mrežu, Villa je vodila 2:0.

Chelsea je u drugom poluvremenu krenuo odlučnije na gol, a posebno je raspoložen bio Noni Madueke. Engleski krilni napadač je prvo u 53. minutu šutirao pored gola poslije solo prodora, ali je deset minuta kasnije iskoristio neopreznost odbrane domaćih i na asistenciju Gallaghera postigao gol za nadu Chelseaja.

Klub iz Birminghama je imao odličnu priliku iz kontranapada u 73. minutu. Bailey je odlično prošao Cucerellu i šutirao, ali je Petrović sjajno odbranio i potom izbacio loptu u korner. Imao je sa druge strane Palmer priliku u 76. minutu, šutirao je sa distance, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Chelsea nije rekao posljednju riječ na “Villa parku“. Gallagher nije znao šta će sa loptom u 81. minutu, namjestio loptu na lijevu nogu i raspalio fantastičan udarac koji je završio iza leđa Olsena, Chelsea je izjednačio. Mogao je tim Mauricija Pochettina i do cijelog plena, Carlos je napravio kardinalnu grešku u 93. minutu i poklonio loptu Palmeru, ali je Olsen izvanredno odbranio. Dissasi je u 96. minutu postigao gol za londonski klub, ali je poništen zbog prethodnog faula Badiashila i rezultat je ostao 2:2.

Chelsea je sada na devetom mjestu sa 48 bodova, dok je Aston Villa četvrta sa 67 bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!