Čirjak za N1: BiH ima dobru ekipu, nadam se da će se sresti sa Hrvatskom na SP

Nogomet 12. okt 202116:23 0 komentara
N1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Lvivu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru odmjeriti snage sa domaćom selekcijom Ukrajine.

Za N1 je govorio prvotimac ukrajinskog prvoligaša Lviv i nekadašnji fudbaler mostarskog Zrinjskog Frane Čirjak koji se osvrnuo na selekciju Ukrajine čiji početni sastav pored par fudbalera iz inostranstva uglavnom čine fudbaleri Shakhtara i Dynamo Kieva.

“Znamo svi šta su Dinamo i Shakhtar ne samo u ukrajinskoj nogometnoj ligi, nego i u Evropi, ali mislim da njihovi igrači nisu nosioci igre reprezentacije Ukrajine. Mislim da su to prvenstveno Yeremchuk, Yarmolenko i Malinovskiy, kao i Zinchenko pogotovo koji je njihov najbolji igrač. Ovo ostalo mislim da to nisu nosioci igre, uglavnom je to spoj mladosti i iskustva. Stepanenko koji ima 32 godine i koji zna kako se igraju ovakve utakmice, tako da jako, jako dobra ekipa i dobar spoj mladosti i iskustva.”, rekao je Frane Čirjak za N1.

Osvrnuo se Čirjak i na jednog od najboljih igrača u ukrajinskoj ligi Mykolu Sharparenka koji nastupa za Dynamo Kiev.

“Sharparenko iz Dinama, jako dobar igrač, desetka, klasična desetka. Veoma dobar na toj poziciji, zna s loptom, ali gledao sam mnogo na Euru Ukrajinu, pod pritiskom nije dobar i mislima da ipak nije za veću razinu, ali u Ukrajinskoj ligi on dominira. Čim je on desetka mnogo stvari će ići preko njega i valjalo bi njega zatvoriti, a pogotovo Zinchenka koji zna igrati zadnjeg veznog u Ukrajini.”, dodaje Čirjak.

Hendikep neigranje Pjanića

Čirjak smatra da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima jako dobru selekciju, ali da veliki hendikep predstavlja izostanak Pjanića.

“Nisam imao prilike mnogo gledati utakmice, ali ispratim dosta toga po medijima. Mislim da je reprezentacija Bosne i Hercegovine jako kvalitetna, sa mnogo kvalitetnih igrača. Svi znamo za jednog Džeku koji može sam riješiti ovakvu utakmicu, a velika šteta je što ne igra Pjanić, ali i unatoč tome mislim da Bosna danas može do pozitivnog rezultata, odnosno do pobjede.”, dodaje Čirjak koji se potom osvrnuo i na bivši klub iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski:

“Naravno da pratim Zrinjski kada ne mogu gledati utakmicu, pogledam sažetke i vidim da ostvaruju jako dobre rezultate i mislim da ovako nastave da će biti veliko iznenađenje ukoliko ne osvoje titulu ove godine. Tu je i Tuzla City i Sarajevo, ali Zrinjski ima iskustvo osvajanja titula, pa bih dao prednost njima.”

Osvrnuo se Čirjak i na reprezentaciju Hrvatske, za čije je mlađe selekcije uspješno nastupao.

“Mislim da Hrvatska ide u dobrom smjeru, napravljena je smjena generacija i sa ovim iskusnima, Luki će to biti zadnje prvenstvo. Tako da mislim da mogu napraviti dobar rezultat i na Svjetskom prvenstvu. U Hrvatskoj su očekivanja uvijek velika, pa onda to stavlja dodatan teret na reprezentaciju, ali mislim da se može napraviti dobar rezultat, ukoliko se naravno plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Volio bih da se nađemo sa Bosnom na Svjetskom prvenstvu.”, zaključio je Čirjak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!