Crespo: Leao još nije dovoljno zreo

Nogomet 24. okt 202414:40 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

Milan je konačno ostvario prvu pobjedu u Ligi šampiona. Pobijeđen je Club Brugge 3:1, ali nije ubijedio da je na optimalnom nivou. Posebno je pod lupom forma i ponašanje Rafaela Leaa.

Leao ne samo da je i protiv belgijskog predstavnika bio slab na terenu, kao i tokom većeg dijela sezona, već je i njegov govor tijela podsjetio na mečeve protiv Lazija i Intera, koji su mnogi protumačili kao da nije mislima sa timom i da „minira“ Paula Fonsecu. Da Portugalac ima neke mentalne probleme složio se i nekadašnji centarfor Milana Hernan Crespo.

“Gledam spolja, pošto nisam u Milanellu. Ali poznajem klub. Kada ga vidim prvo što mi napamet pada je konfuzija. Djeluje da je Leao zbunjen. Jasno je da ima mentalni problem. On je talentovan, ima kvalitet. Ali još nije dovoljno zreo, kako bi šampion trebalo da bude”, rekao je Crespo.

Ove sezone Leao je na 10 utakmica u svim takmičenjima postigao samo jedan gol i zabilježio četiri asistencije. Upadljivi su bili neke blago incidentne situacije. Poput toga da sa Theom Hernandezom nije htio da se pridruži timu i Fonseci dok je trajala pauza za vodu na utakmici protiv Lazija u Rimu. Zatim imao je kiseo osmjeh kada je Gabbia postigao pobjedonosni gol protiv Intera, dok je Leao bio na klupi. A protiv Bruggea čim je izašao Milan je postigao gol za 2:1. I to na asistenciju Okafora koji je ušao umjesto njega. Portugalac je digao ruke, kao da slavi, ali se vidio ponovo kiseo osmjeh.

Pridružite nam se našem oficijelnom WhatsApp kanalu klikom na ovaj link.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!