Danas na rasporedu dva kola Premijer lige BiH: Mostarski derbi u prvom planu

Nogomet 28. sep 202407:10 0 komentara
HŠK Zrinjski Mostar

Danas su na rasporedu dva meča 9. kola Wwin Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prvom meču Sloboda u Tuzli dočekuje Slogu iz Doboja. Ovaj meč će biti novi veliki ispit za Tuzlake, s obzirom da su osvojili samo dva boda u osam utakmica. Sloga je u samo malo boljoj poziciji, imaju šest.

Drugi meč donosi derbi u Mostaru između Veleža i Zrinjskog, a odigrat će se na stadionu Rođeni.

Ulog u derbiju je uvijek ogroman, a trener gostiju Mario Ivanković dao je izjavu posebno spomenuvši činjenicu da njihovi navijači neće biti prisutni na stadionu, zbog sigurnosnih razloga:

“Nama četvrti derbi u nizu. Za nas poseban, prvenstveno jer je gradski i jer nema naših navijača. Po meni to automatski nije pravi derbi čim nema bilo kojih navijača, u ovom slučaju naših. Ali evo oni neće biti tu s nama, ali biće u našim mislima i idemo nastaviti dobar niz i probati osvojiti tri boda.”

“Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002. godine, a sada sam po prvi u ulozi trenera. Po meni je poseban taj prvi, jer smo pobijedili 1:0, a ja sam postigao gol pred kraj utakmice.”

Kompletnu press konferenciju Zrinjskog pogledajte ispod:

U taboru Veleža prvi se obratio trener Irfan Buz, a rekao je da neće biti jednostavno, da je Zrinjski ekipa s ozbiljnim sistemom, ali i da žele tri boda kod kuće:

“Svjestan sam da je to veliki derbi ovdje. Zrinjski je jak tim, postigli su 16 golova i primili samo tri u šest utakmica. To govori mnogo. Igramo kod kuće, ali derbi ima svoja pravila, trebamo biti dobro spremni. Ima mnogo parametara i mislim da je ključ balans, treba o svemu misliti, kako reagovati. Želimo tri boda ovdje”, uvodne su riječi Irfana Buza s pressa Veleža.

Kompletnu press konferenciju Veleža pogledajte u nastavku:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!