Đoković o prvom teniseru svijeta i dopingu: Očigledno je da sistem ne funkcioniše

Nogomet 02. okt 202416:13 0 komentara
Novak Đoković (REUTERS/Spasiyana Sergieva)

Novak Đoković se oglasio povodom doping skandala u koji je umiješan Jannik Sinner, najbolji reket svijeta.

Svjetska anti-doping agencija (WADA) nedavno je uložila žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju Jannika Sinnera koji je u martu imao dva puta pozitivan nalaz na klostebol, inače strogo zabranjenu supstancu.

Italijan je najprije bio kažnjen oduzimanjem 400 bodova i „udarcem po džepu“, ali sada se i za njega traži suspenzija.

Iako nedozvoljena supstanca nije uticala na Sinnerove performanse, a Jannik ju je i sasvim slučajno unio, WADA je uložila žalbu na oslobađajuću presudu i sada se ponovo čeka odluka suda.

„Pa, ​​mislim da je sasvim očigledno da imamo sistem koji ne funkcioniše dobro. Dakle, to je valjda nešto što i ljudi koji ne prate naš sport uviđaju. Previše je nedosljednosti, previše je uključenih upravljačkih tijela i, znate cijeli slučaj oko Jannika Sinnera ne pomaže našem sportu. Mislim da je Sinner dobio tri žalbe do sada tako da je sigurno sve ovo teško za njega, njegov tim i njegovu porodicu. Nadam se da ćemo se svi vratiti na tenis… Impresivno je šta Sinner uspijeva da radi za vrijeme trajanje cijelog procesa, igra na veoma visokom nivou, osvaja Grand Slamove i dobija većinu mečeva koje igra“, rekao je Novak pred početak Mastersa u Šangaju.

Želi da se sve riješi što prije.

„Ova situacija ili ove okolnosti nisu pozitivne za naš sport, pa se nadamo da ćemo ovaj slučaj riješiti što prije. Šta god da se dogodi, na kraju dana, samo želim da se to reši što je prije moguće. Da, to je sve što imam da kažem o tome.”

Sinber je u srijedu izgubio u finalu Pekinga od Carlosa Alcaraza poslije preokreta sa 2:1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!