Dobre vijesti iz Engleske za Srbiju: Otpao im ključni igrač, a zamjenu nemaju!?

Nogomet 12. jun 202415:49 0 komentara
Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Kao što se neko vrijeme i pretpostavljalo, Luke Shaw neće biti spreman za prvu utakmicu engleske nogometne reprezentacije na Euru.

Engleski popis igrača za Evropsko prvenstvo mnoge na Otoku je začudio, pa čak i ostavio bez teksta.

Naime, ne samo da je Gareth Southgate odabrao putovati na prvenstvo bez Jacka Grealisha i Jamesa Maddisona, posebno neugodno iznenađenje bilo je to što je na popisu samo jedan lijevi bočni igrač.

To je 28-godišnji član Manchester Uniteda, Luke Shaw, koji se našao na popisu unatoč tome što se nije u potpunosti oporavio od povrede. Trenutno posljednji nastup na nekoj utakmici upisao još sredinom februara.

No, Southgate je toliko vjerovao da bi mu njegov lijevi bočni mogao biti spreman da na prvenstvo nije poveo alternativu. Tako je u pripremnim susretima na toj poziciji zaigrao Kieran Trippier, čime je zapravo Southgate izgubio sjajan centaršut desnog nogom člana Newcastle Uniteda.

Upitna kvaliteta engleske obrane

Tako će Southgate morati kombinirati i za ovaj susret te će vjerojatno ponovno Trippier zaigrati lijevo, a Kyle Walker desno. Pitanje je i koga će postaviti kao partnera Johnu Stonesu u sredini obrane. Trebao bi to biti Marc Guehi ili Lewis Dunk. Kapetan Harry Maguire zbog ozljede je otpao s posljednjeg popisa.

Pored fantastičnog veznog reda i napada tako je sad engleska obrana najveći problem Gordog Albiona, koji se nije proslavio u pripremim susretima. Bosnu i Hercegovinu savladali su rezultatom 3:0, ali su dugo lomili njihov otpor, sve do nepotrebno skrivljenog kaznenog udarca.

Shaw je Southgateov veliki ljubimac velikim dijelom i zbog prošlog Eura, gdje je bio njihov najkonkretniji igrač. Propustio je tek prvu utakmicu protiv Hrvatske, a u preostalih šest je upisao jedan pogodak, tri asistencije te četiri “clean sheeta”. Posebno se pamti pogodak u finalu.

Englezi njihova javnost nije u najboljoj atmosferi ispratila na Euro, a utakmica protiv Srbije, koja se igra u nedjelju 16. juna od 21 sat, trebala bi dati puno odgovora na pitanja o njihovom potencijalu na ovom prvenstvu.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!