EPL: Luda završnica utakmice pripala Unitedu protiv Wolvesa, Bournemouth West Hamu otkinuo bod

Nogomet 01. feb 202423:17 0 komentara
REUTERS/Carl Recine

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su Wolvese na Molineuxu rezultatom 3:4 i ostali na istom zaostatku od West Hama, nakon što su "Čekićari" remizirali sa Bournemouthom rezultatom 1:1.

Wolvesi su prekinuli niz od četiri korisna rezultata (3 pobjede i jedan remi) u posljednjih pet utakmica i dozvolili Unitedu da im na tabeli pobjegne na šest bodova razlike.

Crveni đavoli poveli su već u petoj minuti utakmice, a na asistenciju Hojlunda strijelac je bio Marcus Rashford.

REUTERS/Carl Recine

Bolje su igrali gosti i u nastavku utakmice. Nizale su se prilike, a u 22 minuti United je udvostručio vodstvo. Ovaj put je Shaw bio asistent, a strijelac je bio Hojlund.

U 68. minuti nakon kontranapada domaćih Casemiro je u šesnaestercu oborio Neta. Sudija Gillett je pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Pablo Sarrabia udarcem po sredini gola.

REUTERS/Carl Recine

Tek nakon postignutog pogotka domaći su počeli igrati agresivnije i ozbiljnije, ali je prostor iza zadnje linije domaćih iskoristio Scott McTominay u 75. minuti nakon kornera kojeg je izveo Bruno Fernandes.

No, to nije sve. U 85. minuti tračak nade za domaće, nakon korenra sa desne strane loptu je Dawson proslijedio na peterac do Kilmana kojem nije bilo teško loptu poslati u mrežu iza Onane za 2:3.

U sudijskoj nadoknadi utakmice novi kontranapad Wolvesa. Neto je primio loptu na desnoj strani i sa ivice šesnaesterca potegao u bliži ugao za konačnih 3:3.

U 97. minuti ipak najveće iznenađenje. Mainoo je uzeo loptu i sjurio se u šesnaesterac sa lijeve strane, snažno šutirao i pogodio za nevjerovaniih 3:4 u završnici meča.

Ranije su West Ham i Bournemouth podijelili bodove odigravši rezultatom 1:1. Poveli su gosti preko Solankea u 3. minuti, a izjednačio je Ward-Prowse u 61. West Ham je na poziciji broj 6 u prvenstvu sa 36 bodova, Bournemouth je 12. sa 26 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!