Fabrizio Romano: Sve je dogovoreno, Josip Brekalo potpisuje za Dinamo

Nogomet 24. jan 202410:49
Damir SENCAR / AFP

Dinamo je dobio veliko pojačanje u napadu, vraća se hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo.

Ako je postala bilo kakva dvojba, sada je više nema – Josip Brekalo se vraća u Dinamo!

Još sinoć poznati talijanski insajder Fabrizio Romano je plasirao informaciju da su Fiorentina i Dinamo nadomak dogovora, a sada je sve potvrdio. Hrvatski nogometni reprezentativac stiže na posudbu do kraja sezone, i to pod sljedećim uvjetima.

Romano tvrdi da će Modri isplatiti 100 hiljada eura naknade Fiorentini za Brekalovu posudbu i još neke bonuse. Ako Dinamo osvoji naslov prvaka, iskeširat će 100 hiljada eura talijanskom klubu, a dodatnih 200 hiljada eura će isplatiti pod uslovom da iduće sezone osiguraju plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Time je napokon okončana transfer trakavica koja traje već neko vrijeme, i to na obostrano zadovoljstvo Brekala i Dinama.

25-godišnji krilni napadač nije bio zadovoljan statusom u Fiorentini, tako da će mu posudba na Maksimiru biti odlična prilika da se izbori za veću minutažu, a možda i odlazak na Euro 2024. s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

Također, Modri su dobili veliko pojačanje u lovu na titulu prvaka, sinoć su doživjeli težak posrtaj protiv Lokomotive na Maksimiru u zaostalom susretu 4. kola, ali još ništa nije gotovo. Puno se još utakmica ima za igrati…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: