Feđa Dudić i Radnički poraženi u Novom Pazaru, debitovao i Ziljkić pred 6.000 navijača

Nogomet 28. sep 202420:10 0 komentara
Foto: FK Radnički Kragujevac 1923

Velika fešta u Novom Pazaru – izabranici Tomislava Sivića u desetom kolu pobijedili su Radnički 1923 sa 2:0 (1:0).

Spektakl za priču u duelu tradicionalnih rivala riješio je gol Uroša Đuranovića u 29. minutu.

Sa desne strane ušao je Antwi, asistirao Đuranoviću, čija lopta se sa 15 metara zarila iza leđa iskusnog golmana Miloševića.

Konačnih 2:0, u sedmom minutu nadoknade vremena, postavio je Filip Bačkulja. I to nakon kontre domaćina, sjajno dodavanje Adema Ljajića preko polovine terena, bijeg mladog napadača Novog Pazara i lopta u mreži nemoćnog Miloševića za slavlje preko 6.000 ljudi na tribinama.

Da žal Kragujevčana bude veći: drugi gol primili su poslije najbolje šanse i potencijalnog kaznenog udarca. Na pokušaj glavom sjajno je reagovao golman Popović i paradom prebacio loptu u korner. VAR provjera, poslije centaršuta Ristića, potvrdila je da penala nije bilo. Nekoliko sekundi kasnije, na semaforu je stajalo konačnih 2:0.

Znatno mirnije bilo je drugo poluvreme. Igralo se između šasnaesteraca, sa povrenim prijetnjama poslije udaraca iz daljine. I u takvom odnosu snaga, opasniji su bili izabranici Tomislava Sivića. Udarac Vidakovića ukrotio je Milošević, lopta se poslije „praćke“ Adema Ljajića smestila u zaštitnoj mreži iza gola Radničkog 1923.

Kragujevčani nisu bili na nivou ranijih izdanja. Izgubili su borbu na sredini i ostavili mnogo prostora Pazarcima, koji su poslije gola snage mobilisali na odbranu sopstvene mreže. Nošeni podrškom navijača, fudbaleri domaćeg tima junački su iznijeli svih 100 minuta na plećima i ovjerili novu „trojku“ na Gradskom stadionu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!