Golman Barcelone otkrio tajnu pobjede na Bernabeu: “To je jedan od trenerovih zahtjeva”

Nogomet 27. okt 202409:22 0 komentara
REUTERS/Susana Vera

Fudbaleri Barcelone razbili su Real Madrid 4:0 na Santiago Bernabeu u meču 11. kola La lige.

El Clasico je tako pripao Barci, koju je Hansi Flick odlično posložio od dolaska u prijestolnicu Katalonije.

Sada njemački strateg ima 10 pobjeda u 11 mečeva španskog šampionata i Blaugrama bježi ljutom madridskom rivalu šest bodova. Jedini poraz Barca je upisala protiv Osasune.

Flick je nadmudrio Carla Ancelottija iskoristivši zanimljivo “oružje”, postavio je 59- godišnjak odbranu Barcelone jako visoko, što je rezultiralo sa čak 12 situacija u kojima su igrači Real Madrida završili u ofsajd poziciji. Francuski napadač Kylian Mbappe našao se čak osam od tih dvanaest puta u nedozvoljenoj situaciji.

Golma Barce Inaki Pena, potvrdio je ono što su gledaoci na stadionu i širom svijeta mogli vidjeti u prijenosu uživo.

“To je jedan od trenerovih zahtjeva. On traži da nikad ne spuštamo liniju nisko, a pogotovo protiv ekipa koje imaju moćne i brze igrače u napadu. Opasno je igrati ovako, ali timski rad se najbolje vidio kroz broj zaleđa u kojima smo ulovili igrače Reala”, kazao je Pena i dodao kako su nakon trijumfa nad Bayernom u Ligi prvaka shvatili, da je meč protiv ljutih rivala možda i jedan od najvažnijih u sezoni domaćeg prvenstva.

“Znali smo da će ovaj tjedan biti ključan za ono što nas čeka u nastavku sezone i ostvarili smo dva brutalna rezultata. Imamo šest bodova prednosti, ali jako puno utakmica je ostalo do kraja sezone. Najbitnije je da smo pokazali da smo se mentalno promijenili i da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika”, naveo je golman Barce.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!