GOŠK pobijedio Slobodu i poslao Tuzlake na dno tabele: Tim iz Rudarske 2 jedini bez pobjede ove sezone

Nogomet 19. okt 202415:31 0 komentara
Foto: NK GOŠK Gabela

Fudbaleri GOŠK-a pobijedili su 2:0 ekipu Slobode u drugom meču 10. kola nacionalnog prvenstva Bosne i Hercegovine. Bila je to prva pobjeda Gabeljana u sezoni, a Sloboda na novom debiju Zlatana Nalića ostala je jedini sastav bez pobjede ove sezone.

Gosti iz Tuzle bolje su otvorili utakmice, nakon čega je GOŠK preuzeo terensku inicijativu.

Glavni arbitar Benjamin Deljković pokazao je na bijelu tačku za domaće, ali prije toga je signalizirana je nedozvoljena pozicija, tako da penala na kraju nije bilo.

Prijetili su u nastavku prvo Husejnović s jedne, a onda i Šroler s druge strane, međutim promjene rezultata u Gabeli nije bilo.

Kapitulirala je odbrana Tuzlaka nakon pola sata igre. Poslije centaršuta GOŠK-a Riad Šuta nadskočio je odbranu Slobode i matirao nemoćnog Azira Muminovića.

Probudio se sastav Zlatana Nalića, prvo je pokušao Dženan Haračić, ali njegov udarac završio je preko gola, zatim je dobar prodor kreirao Janketić, traživši Husejnovića, ali intervenisala je odbrana GOŠK-a.

Desetak minuta drugog poluvremen proteklo je bez uzbuđenja, a prvu šansu u drugom dijelu imao je Haračić, ali njegov udarac iskosa sa desetak metara brani Tarik Karić.

Velika prilika za Slobodu viđena je na isteku sat vremena igre, kada je Aldin Čajić propustio realizovati odličnu šansu, ali sa svega tri metra odlično postavljeni Karić brani njegov udarac.

Samo pet minuta kasnije GOŠK dolazi do drugog gola. Novaković je asistirao Šroleru, a veznjak Gabeljana trese mrežu gostiju.

Var provjera trajala je nekoliko minuta, zbog potencijalne ofsajd pozicije, nakon čega je pogodak priznat.

Dodatnu glavoblju Naliću donio je Filip Mekić, kada je isključen u 78. minutu poslije drugog žutog kartona.

Sloboda je novim porazom, osmim u sezoni pala na posljednje mjesto sa samo dva boda, uz gol razliku -12.

GOŠK je sa prvom pobjedom sada pretposljednji sa četiri boda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!