Guardiola potvrdio grozne vijesti: Rodri propušta cijelu sezonu, evo ko bi mogao biti zamjena

Nogomet 27. sep 202420:30 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

Fudbaler Manchester Cityja Rodri operisao je koljeno desne noge i neće se vraćati na teren do kraja sezone, potvrdio je menadžer "Građana" Pep Guardiola.

Španski vezista baš nije imao sreće, tako da neće pomoći saigračima do kraja sezone u kojoj se brani titula u Premijer ligi i juri novi trofej u Ligi šampiona.

„Rodri je danas operisan. Operisao je prednje ukrštene ligamente, a imao je i oštećenje meniskusa. Ova sezona je za njega gotova, vratiće se sljedeće“, saopštio je Guardiola na današnjoj konferenciji za medije.

Rodri je tešku povredu koljena desne noge doživio u nedjeljnom remiju protiv Arsenala (2:2).

Pouzdani vezista je u Manchester Siti stigao 2019. godine iz madridskog Atletica i postao je jedan od ključnih igrača ekipe prethodnih sezona. Odigrao je 260 utakmica i postigao 26 golova u svim takmičenjima, od kojih je najvažniji u finalu Lige šampiona 2023. godine protiv Intera u pobjedi 1:0.

Izostanak Rodrija do kraja sezone nije samo težak udarac za Manchester City već i za evropskog prvaka Španiju, koja će morati da pokuša da obrani pehar u Ligi nacija bez njega. Španija će 15. oktobra dočekati Srbiju u meču četvrtog kola grupe A4 Lige nacija.

Guardiola je na pitanje ko bi mogao da zamijeni Rodrija, pomenuo sljedeća imena: Rico Lewis, Mateo Kovačić, Ilkay Gundogan, Manuel Akanji i John Stones. Od njih petorice dvojica su štoperi, Lewis je bek, Gundogan je više ofanzivno orijentisan vezista, dok je nešto defanzivniji Kovačić.

Vidjećemo da li će City zbog povrede Rodrija dovoditi nekoga u zimskom prelaznom roku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!