Instagram uzburkao strasti navijača Fenera: Šta se dešava između Džeke i trenera Kartala?

Nogomet 13. feb 202412:33 0 komentara
REUTERS/Dilara Senkaya

Pominje se i da je reprezentativac Bosne i Hercegovine insistirao na dovođenju čak šestorice igrača.

Fenerbahce vodi veliku bitku sa Galatasarayem za titulu šampiona Turske, u toj borbi svaki bod biće od velikog značaja. Zbog toga su i zabrinuti u žuto-plavom taboru, za vikend su odigrali samo nerešeno na domaćem terenu sa Alanyasporom (2:2).

Njihov kiks je iskoristio Galatasaray, koji je rutinski slavio na domaćem terenu protiv Bašakšehira (2:0), na taj način popeli su se na čelo tabele, sada sa dva boda više od Fenera.

I odmah su poslije tog remija na površinu isplivali problemi. Barem pojedini turski mediji tvrde da oni postoje u Feneru. A prema njihovim tvrdnjama vezani su za odnos trenera Ismaila Kartala i najboljeg igrača Edina Džeke.

Naravno, iz Fenerbahčea su, a i sam Džeko je to uradio, demantovali da postoji bilo kakav sukob. Ipak, turski FotoSpor otišao je korak dalje.

Ovaj portal tvrdi da je Kartal uznemiren zbog statusa Džeke u klubu, uz naglasak da iskusni napadač kadrida u vezi sa transfer politikom. A uprava kluba je reprezentativcu BiH ispunila skoro svaku želju.

Prema tim nadovima, Džekina želja su bila šestorica igrača: Dominik Livaković, Rade Krunić, Čengiz Under, Leonardo Bonući, Dušan Tadić i Serdar Dursun.

Fener je doveo ukupno 15 novih igrača uključujući i Džeku, a od toga osmoricu je odobrio Kartal, koji se oko šestorice ništa nije pitao. Njegova pojačanja bila su: Szymański, Soyuncu, Fred, Becaoa, Muldura, Kenta, Djiku i Nayir.

FotoSport navodi da je Kartal želio u januaru da dovede Krunića i Bonućija, ali da njega u suštini niko ništa nije ni pitao, a upravo je ovu dvojicu igrača predložio Džeko, koji ih je i dočekao u Istanbulu na potpisu ugovora.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je, prema ovim navodima, imao ulogu i u transferima Livakovića i Tadića, ostanku Batshuayia u klubu.

Bh. napadač otpratio Kartala na instagramu

Džeko na Instagramu prati ukupno 839 osoba i navodno na toj listi bio je i Kartal, ali više tu trenera Fenerbahčea više nema što se lako može provjeriti na profilu kapitena naše reprezentacije.

Tu ipak nije kraj priče, jer ni Kartal ne prati Džeku na Instagramu. On prati tek 18 profila, ali tu su pojedini igrači Fenera poput Dušana Tadića, Serdara Dursuna, Irfana Kahvecija. Međutim, kapitena Fenera na toj listi nema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!