Janković nakon poraza: Nadam se da će u narednim susretima „Fortuna“ biti na našoj strani

Nogomet 13. okt 202321:23 0 komentara
N1 / F.Z.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu kvalifikacija za Euro do 21 godine na Grbavici je odigrala meč protiv snažne selekcije Francuske. Na kraju je naš tim poklekao u posljednjim minutima, a Trikolori su slavili rezultatom 1:2.

Selektor U-21 reprezentacije Igor Janković bio je zadovoljan dobrom igrom svojih izabranika, ali žali za nedostatkom sreće u samom finišu susreta.

“Od početka smo se odlučili za nešto defanzivniju igru i da pokušamo da zaprijetimo iz polukontri i kontri. U video analizama protivnika smo vidjeli da tu ima dosta prostora i u prvom poluvremenu smo stvorili 3-4 opasne situacije. Treba biti realan, imali smo rezultat u igri sve do sudijske nadoknade. Prije svega mi je žao ovih momaka što nismo uspjeli da izdržimo do kraja, jer su odigrali jedan zaista kvalitetan meč. Mi smo reprezentacija u stvaranju, mlađi smo po dvije godine od ostalih selekcija. Francuska je velesila, ekipa koja je jedan od favorita za osvajanje evropskog prvenstva i ekipa koja vrijedi 4-5 puta više od naše „A“ selekcije. Imaju dosta veću širinu u sastavu. U drugom poluvremenu su ulazili igrači koji vrijede 30-40 miliona evra, dok su kod nas na teren morali mlađi igrači sa manjom minutažom. Na kraju su se radovali kao da su osvojili prvenstvo, što znači da smo „skupo prodali kožu“ i odigrali kvalitetan susret. Nadam se da će u narednim susretima „Fortuna“ biti na našoj strani”, rekao je Janković nakon poraza.

Naša mlada selekcija nakon odigrane tri utakmice nalazi se na posljednjoj poziciji sa isto toliko poraza.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!