Kada će bh. selektori zaista početi računati na Premijer ligu BiH?

Nogomet 15. okt 202412:20 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u petoj utakmici od kada je legendarni Sergej Barbarez preuzeo kormilo selekcije. Jedini remi izvukli smo protiv Mađarske prije nešto više od mjesec dana.

Ruku na srce, nizao je naš tim poraze od Engleske, Italije, Njemačke, Nizozemske i Mađarske, a treba istaći i pojedine pozitivne stvari u ovim susretima.

Rečeno je kako će ovi mečevi poslužiti kao dobar test za naše reprezentativce pred mečeve kvalifikacija za Mundijal 2026. godine, napravljena je smjena generacija, veliki broj fudbalera je dobio priliku za debi, ali se postavlja pitanje šta je sa Premijer ligom Bosne i Hercegovine?

Isticao je selektor na zvaničnom predstavljanju kako će veliku pažnju usmjeriti ka najelitnijem klupskom takmičenju u našoj zemlji, ali je realnost dosta drugačija.

Barbarez je na klupi Zmajeva odradio šest mečeva, a na tri reprezentativna okupljanja pozive je uputio prema tri fudbalera iz domaćeg šampionata: Osman Hadžikić (FK Velež), Enver Kulašin (FK Borac), te David Vuković (FK Borac) koji je najprije prihvatio Barbarezov poziv, a nešto kasnije ga i odbio iz ličnih razloga.

Ovi fudbaleri su dobili ukupno “0” minuta na ovim susretima što najbolje govori kakvo povjerenje imaju fudbaleri iz domaćeg šampionata kada je u pitanju bh. stručni štab.

S druge strane pozive su dobijali i fudbaleri iz HNL-a, Superlige Srbije…

Ovdje možete pronaći i anketu na kojoj možete ocijeniti dosadašnji rad selektora Barbareza:

Iako često podcijenjena, Premijer liga posjeduje određeni kvalitet i sigurno da bi joj pridodati mnogo više pažnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!