Kako Hrvati mogu u osminu finala Eura? Više ne ovise sami o sebi…

Nogomet 19. jun 202417:42 0 komentara
REUTERS/Carmen Jaspersen

Remijem protiv Albanije, fudbalska reprezentacija Hrvatske zakomplikovala je sebi život kada je u pitanju prolazak u sljedeću fazu takmičenja.

Hrvati nakon 2:2 protiv Albanaca već moraju početi sa kalkulacijama i traženjem načina kako da dođu do osmine finala, no za sadaništa nije sigurno, barem dok sutra Španija i Italija ne odigraju svoj meč u grupi B.

Ono što je sigurno je da Hrvati ne mogu biti prvi u grupi, ali u osminu finala mogu sa druge pozicije.

Ono što bi bilo najsigurnije za “Vatrene” je da pobijede Italiju u trećem kolu grupne faze, no to je izuzetno teško ostvariti s obzirom na ono što je pružena partija protiv Albanije. No, ukoliko se to dogodi, Italija sutra ne smije pobijediti Španiju, a isto vrijedi i za Albance.

U slučaju da Hrvati ostvare pobjedu, mogli bi u osminu finala i sa trećeg mjesta, a za to bi im trebala četiri boda, što bi gotovo sigurno bilo dovoljno.

Postoji situacija u kojoj joj ni pobjeda protiv Italije neće biti dosta. Kada bi sve četiri reprezentacije zatvorile krug s po četiri boda, tada bi Hrvatska zbog gol razlike i poraza od Španije s tri razlike bila glavni favorit za ispadanje.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!