Kane: Imamo ono što su imale sve pobjedničke ekipe

Nogomet 07. jul 202416:46 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Napadač engleske reprezentacije Harry Kane ponosan je na svoje saigrače poslije plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Engleska je pobijedila Švicarsku 5-3 poslije penala. Tragičar je bio Manuel Akanji, koji je očajno izveo penal, a ključni gol postigao je Trent Alexander-Arnold. Prethodno, poslije 120 minuta bilo je 1:1 – poveli su Švicarci golom Embola u 75. minuti, a pet minuta kasnije Bukayo Saka postigao je golčinu za izjednačenje.

„Pa, u polufinalu smo, tako da nam ide prililčno dobro. Mislim da smo sada odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru. Igrali smo protiv zaista dobre ekipe. Švicarska nam je u nekim periodima pravila probleme, ali i mi smo njima. Treba odati veliko priznanje momcima kako su se vratili poslije zaostatka od 1:0“, rekao je Kane i dodao:

„Pokazali smo veliku čvrstinu tijekom cijelog turnira. Kada pogledate pobjednike na velikim turnirima, oni su prije svega pokazivali tu osobinu – čvrstinu. A mi toga imamo podosta“.

I golman Jordan Pickford istaknuo je tu osobinu Gordi Albiona.

„Moramo patiti kao ekipa – u posljednje dvije utakmice smo zaostajali, ali smo se uspjeli vratiti. Bukayo (Saka) je učinio ono što najbolje radi i donio nam izjednačenje. Nastavili smo se boriti“, kaže Pickford i osvrće se na penal-seriju:

„Tu je ključ mentalitet, da stvarno mislim da ću obraniti, što kod mene jest slučaj. A momci su svojih pet penala izveli savršeno“.

Polufinale Španjolska – Francuska na programu je u utorak od 21.00, a Engleska i Nizozemska sastaju se dan kasnije u istom terminu.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!