Kek: Ovo je početak novog i lijepog doba za slovenski nogomet

Nogomet 26. jun 202408:35 0 komentara
REUTERS/Michaela Stache

Slovenska nogometna reprezentacija izborila je osminu finala Eura.

Slovenija je odigrala 0-0 protiv Engleske u Kelnu te po prvi put u historiji izborila nastup u nokaut fazi na velikom takmičenju.

“Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Danas smo igrali protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli dan osjećao sam se pozitivno i večeras smo pokazali mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Iznimno sam ponosan na ovu ekipu. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet”, rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek, pa nastavio:

“Veselimo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunsku ekipu.  Jako sam ponosan na svoj tim  i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenski nogomet.”

Igrač utakmice Adam Gnezda Čerin ovako je prokomentirao dvoboj:

“Prije dvije godine smo igrali protiv Srbije i izgubili smo 4-1 u Beogradu. To je bio trenutak kad se sve preokrenulo i od tada smo samo rasli kao tim. Bio je to proces kroz koji smo izgradili generaciju, a ova je generacija ostvarila nešto što nijedne prije nije uspjela. Nagrađeni smo za svoj rad u posljednjih nekoliko godina.”

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!