Kroos: Željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj san je sada završio

Nogomet 06. jul 202410:15 0 komentara
REUTERS/Bernadett Szabo

Njemački veznjak je podijelio svoje dojmove nakon ispadanja Njemačke s Eura.

Reprezentacija Španije prvi je polufinalist ovogodišnjeg EURA nakon što je u četvrtfinalu u Stuttgartu svladala domaćina Njemačku sa 2-1 (0-0, 1-1) nakon produžetka.

Španija je povela golom Danija Olma u 51. minuti, na 1-1 poravnao je Florian Wirtz u 89., da bi Španjolsku u polufinale odveo Mikel Merino pogotkom u 119. minuti.

Njemački veznjak Toni Kroos kojemu je ovo bila posljednja utakmica u karijeri govorio je za medije nakon poraza:

“Neću reći kako je ovo bilo brutalno, ali dali smo sve od sebe jer nismo željeli izgubiti i bili smo jako blizu da u tome i uspijemo. Sada naše ispadanje baca sjenu na sve to, željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj je san sada završio. Igrali smo dobar turnir, a teško je prihvatiti ispadanje kada smo bili vrlo blizu plasmanu dalje. Ipak, moramo biti ponosni jer smo napredovali, a meni je drago što sam pomogao Njemačkoj kao nogometnoj naciji da opet ima nadu. Uvjeren sam kako će ova ekipa u budućnosti imati uspjeha”.

Njemački selektor Julian Nagelsmann:

“Teško je zadržati suze, moji igrači danas nisu zaslužili izgubiti. Španija je u drugom poluvremenu imala samo dvije prilike, mislim kako smo mi bili bliži pobjedi, pogodili smo stativu, imali šanse udarcima glavom. Ovo je bolno i trebat će vremena da se oporavim jer vjerujem kako više neću imati priliku voditi reprezentaciju kao domaćina velikog takmičenja”.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!