Liga prvaka: Neočekivan poraz Real Madrida u Francuskoj, pobjede Liverpoola i Juventusa

Nogomet 02. okt 202423:03 0 komentara
Foto: REUTERS/Stephanie Lecocq

Liverpool i Juventus upisali su pobjede u drugom kolu UEFA Lige prvaka, a Real Madrid doživio je neočekivani poraz od Lillea. Jusuf Gazibegović odigrao je cijeli meč u porazu Sturma od Club Bruggea.

Lille 1:0 Real Madrid (45'+ David)

Real Madrid je na stadionu Pierre-Mauroy dobro otvorio susret šansama Vinicius Juniora i Endricka, ali golman domaćih Lucas Chevalier bio je raspoložen i branio je udarce zvijezda Kraljevskog tima.

Onda je na scenu stupio Jonathan David sa dvije prilike, ali s druge strane se istakao i Andriy Lunin se dobrim odbranama. Tražio je napadač Lillea i penal u nastavku meča, ali glavni arbitar procijenio je nema elemenata za najstrožiju kaznu.

Treća minuta sudijske nadoknade donijela je penal za francuski tim. Eduardo Camavinga igrao je rukom u šesnaestercu Reala, a Maurizio Mariani nakon VAR provjere pokazao je na bijelu tačku. Siguran egzekutor za vodstvo Lillea bio je David. Mogao je Real izjednačiti prije odlaska na odmor, ali obećavajuću akciju upropastio je u finišu Endrick.

Zgherova i David otvorili su drugo poluvrijeme dobrim prilikama, ali nisu bili precizini u završnicama.

Tražili su fudbaleri Carla Ancelottija povratak u meč, ali dobre šanse Carvajala i dvije Rudigera, a onda u završnici i Gulera nisu pronašle put do mreže Chevaliera. 

Liverpool 2:0 Bologna (Mac Allister 11’, Salah 75’)

Foto: Reuters/Lee Smith

Poslije deset minuta meča na Anfield Roadu poveli su gosti iz Italije preko Thijsa Dallinge, ali gol je poništen zbog ofsajda.

Već u narednom napadu Liverpool trese mrežu Bologne. Mohamed Salah je filigranski precizno pronašao Alexisa Mac Allistera, kojem nije bilo teško pogoditi mrežu gostiju.

Mogli su u nastavku igrači Arnea Slota doći do povećanja prednosti, ali gol Darwina Nuneza je poništen zbog ofsajd pozicije. Dobru priliku imao je i Dominik Szoboszlai, ali promjene rezultata nije bilo.

Uzvratila je Bologna preko Kacpera Urbanskog, ali njegov silovit šut završio je tik pored desne stative, Liverpool je imao sreće.

Početak drugog dijela pripao je ponovo Bologni, ali udarac Riccarda Orsolinija završio je u rukama Alissona.

Redsi su riješili meč u 75. minutu, kada je Szoboszlai uposlio Salaha, a Egipćanin još jednom demonstrirao svoje umijeće i pogodio za 2:0.

RB Leipzig 2:3 Juventus (Šeško 30’, 65’ – Vlahović 50’, 68’, Conceicao 83’)

Foto: REUTERS/Lisi Niesner

Odličan meč na Red Bull odigrali su Leipzig i Juventus, na kraju je slavio JUventus, a viđeno je i pet golova.

Pola sata trebalo je njemačkom sastavu da dođe do vodstva. Openda je asistirao za Benjamina Šeška, a Slovenac rutinski matira Michela Di Gregorija za 1:0.

Nakon pet minuta drugog poluvremena izjednačenje Staroj Dami osigurao je Dušan Vlahović na dodavanje Andree Cambiasa.

Glupost je u nastavku napravio golman Juventusa Di Greogorio, nakon čega je dobio direktan crveni karton.  Iskoristili su to igrači Leipziga, a drugo vodstvo donio je ponovo Šeško, kada je sigurno realizovao jedanaesterac.

Samo tri minuta kasnije poravnanje Juventusu opet donosi Vlahović.

Ludu pobjedu Juventusu sa igračem manje obezbijedio je Francisco Conceicao sedam minuta prije kraja meča.

Benjamin Šeško imao je veliku priliku u sudijskoj nadoknadi da dođe do hattricka, ali Perrin mu je odbranio udarac, koji je išao tačno u golmana Juventusa.

Sturm 0:1 Club Brugge (Tzolis 23’)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Jusuf Gazibegović, odigrao je cijelu utakmicu u porazu svog Sturma na domaćem terenu protiv Club Bruggea.

Jedini pogodak vrijedan tri boda za belgijsku ekipu donio je Christos Tzolis u 23. minutu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!