Liga prvaka: PSG dočekuje neugodne Špance, posrnuli Bayern na novom ispitu u Rimu

Nogomet 14. feb 202407:10 0 komentara
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Večeras se u Italiji i Francuskoj, nastavljaju mečevi osmine finala Lige prvaka, nakon očekivanih pobjeda Real Madrida i Manchester Cityja.

Građani su se malo mučili protiv Copehagena na Parkenu, ali ipak stigli do veliko prednosti pred revanš od 3:1. Sjajan meč odigrao je Kevin De Bruyne. Belgijanac je postigao jedan gol i upisao dvije asistencije, obje za Phila Fodena.

S druge strane, bh. sudija Irfan Peljto odradio je odličan sudijski posao u pobjedi Real Madrida na gostovanju Leipzigu.

Brahim Diaz postigao je eurogol, vrijedan predosti pred uzvartni meč u Madridu. O svemu detaljnije čitaje OVDJE.

Večeras su na programu još dva duela četvrtfinala.

Posrnuli Bayern Munchen, ide na u goste Laziju. Bavarci ne dočekuju nokaut fazu Lige pravaka u dobro ozračju, s obzirom na činjenicu da su poraženi za vikend ubjedljivo 3:0 od Bayer Leverkusena, direktnog konkurenta za titulu Bundeslige ove sezone.

Rimski sastav s druge strane igra toplo hladno. U posljednjem meču su dobili Cagliari, izgubili od Atalante, a prije toga remizirali s Napolijem.

U drugom meču PSG dočekuje Real Sociedad. Sveci suvereno vladaju francuskim šampionatom, dok sastav iz San Sebastiana nalazi se na sedmoj poziciji La Lige.

Sve su glasnije priče da Kylian Mbappe napušta Pariz, a trener Luis Enrique nije ga uvodio u posljednjem meču francuskog prvenstva protiv Lillea.

Zanimljivo Sociedad nije izgubio nijedan meč u grupnoj fazu. Španci su zabilježili tri pobjede i tri remija, dok su Parižani prošli sa omjerom dvije pobjede, dva remija i dva poraza.

Utakmice Lazio-Bayern i PSG-Real Sociedad počinje od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!