LP: Liverpool bolji od Džekinog Intera, Firmino i Salah za pobjedu Redsa (VIDEO)

Nogomet 16. feb 202222:52 > 23:11 0 komentara
REUTERS/Alessandro Garofalo

Fudbaleri Liverpoola savladali su ekipu Intera na stadionu Giuseppe Meazza u prvom susretu 1/8 finala UEFA-ine Lige prvaka sa 2:0. Golove za Redse postigli su Roberto Firmino i Mohamed Salah.

Lautaro je zaprijetio prvi i to u šestoj minuti susreta. Stigao je do lopte nakon mnogo odbitaka, šutirao sa ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao pored gola Alissona.

Salah je prvi prijetio za Liverpool. Igrala se osma minuta kada je Mane odigrao loptu na desnu stranu, Egipćanin se namjestio, ali je njegov udarac izblokirao De Vrij.

Minut kasnije Thiago Alcantara silovito šutira sa 20 metara, ali je njegov udarac otišao tik uz prečku gola Samira Handanovića.

14. minut donio je prvu pravu priliku na utakmici. Robertson je izveo sjajan prekid, pronašao Manea, ali je Senegalac šutirao preko gola.

Dvije minute kasnije velika prilika za Inter. Perišić je proigrao Calhanoglua koji pogađa prečku gola Alissona.

Mane je u 23. minuti pokušao atraktivno makazicama, ali je pogodio mrežu sa spoljne strane.

Liverpool je u prvih 30 minuta gospodario sredinom terena.

Alexander Arnold je šutirao iz slobodnog udarca, a Skriniar je šutirao veoma dobro glavom nakon prekida, ali se rezultat nije mijenjao pa se na odmor otišlo bez golova.

REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Inter mnogo bolji protivnik u prvih pola sata drugog poluvremena

Inter je prvi prijetio u drugom poluvremenu. Perišić je sjajno prošao po lijevoj strani, centrirao, ali je Lautaro kasnio pa je lopta otišla u gol aut.

Nerazzurri su vršili konstantan pritisak u prvih deset minuta drugog poluvremena, ali nisu uspjeli doći do završnog udarca.

Džeko je u 60. minuti pobjegao odbrani Liverpoola, rutinski savladao Alissona, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Rezervista Luis Diaz je razdrmao ekipu Liverpoola po ulasku u igru. Sjajno je povukao kontru pronašao Alexander Arnolda koji mu je odigrao povratni pas, ali je njegov udarac izblokirao Skriniar. Na kraju će se ispostaviti da je njegov ulazak bio možda i ključni potez Jurgena Kloppa na ovom susretu.

Isti igrač pokušao je u 66. minuti. Primio je loptu, namjestio se, ali je šutirao dosta neprecizno. Liverpool se nakon trostruke izmjene koju je izvršio Jurgen Klopp vratio u susret i zaigrao mnogo manje. Henderson, Keita i Diaz su zamijenili Elliotta, Fabinha i Manea.

U 70. minuti kapiten reprezentacije BiH je izbjegao ofsajd, krenuo ka golu Alissona, ali je umjesto udarca želio uposliti Alexisa, međutim njegov pas je presjekao Alexander Arnold.

Tri minute kasnije Dumfries je pokušao nakon kornera koji je izveo Hakan Calhanogu, ali je njegov udarac otišao pored gola. Inter je bio mnogo protivnik u drugom poluvremenu.

Ipak, Liverpool je taj koji je prvi stigao do prednosti. Robertson je izveo korner, a Firmino doveo Redse do prednosti. Pogodak Firmina možete pogledati OVDJE.

Ivan Perišić je pokušao u 80. minuti nakon nešto lošije očišćene lopte Alcantare, ali preko gola.

Salah je u 83. minuti udvostručio prednost Liverpoola. Virgil je spustio glavom loptu za Egipćanina koji koristi prvu priliku na susretu. Gol Salaha možete pogledati OVDJE.

Liverpool je meč rutinski priveo kraju i nosi veliku prednost pred revanš susret.

Revanš ovih timova na rasporedu je 8. marta na Anfield Roadu.

UEFA Champions league – 1/8 finala:

Inter Milan 0:2 Liverpool (Firmino, Salah)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!