Mamić u poslovnim problemima: Zapečatili mu trafostanicu kod Mostara

Nogomet 07. aug 202421:24 0 komentara
Foto: N1

Građevinski županijski inspektor zapečatio je ilegalnu trafostanicu na Slipčićima kod Mostara, izgrađenu u sklopu solarnih postrojenja Zdravka Mamića, piše Hercegovina.info

Time je, nakon one na Međinama, zapečaćena još jedna trafostanica. Na obje lokacije jedan od glavnih investitora je bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Nakon Zvirovića i Međina, Mamić je izgradio i solarno postrojenje u Slipčićima kod Mostara, dok je u pripremi papirologija za još jednu solarku na Vionici pokraj Čitluka, navodi portal Hercegovina.info

Ilegalna trafostanica izgrađena je u sklopu solarnog postrojenja investitora Plavo Sunce d.o.o. Čitluk, u vlasništvu Ive Mamić, kćerke Zdravka Mamića. Iva Mamić dobila je koncesiju za gradnju solarnog postrojenja na Slipčićima koja glasi na firmu ECCO SOLAR ENERGY d.o.o. Čitluk.

Premier Energy d.o.o. Čitluk, u vlasništvu vlasnika Premier kladionice, također planira graditi solarno postrojenje na tom području. Majsko Sunce d.o.o., u vlasništvu Jelene Planinić, nove životne partnerice Zdravka Mamića, planira graditi solarno postrojenje na Vionici u Općini Čitluk. Na 161. hitnoj sjednici bivše Vlade HNŽ, vlade Nevenka Hercega donesena je Odluka o dodjeli koncesije za jednu od firmi Zdravka Mamića za gradnju solara na Spličićima.

Mamićeve firme dobile su koncesije za gradnju solarnih postrojenja na šumskom državnom zemljištu na području Slipčića. Pretvorbom šumskog državnog zemljišta u građevinsko, Grad Mostar, na čelu sa Mariom Kordićem, izdao je potrebne dozvole. Ustavni sud BiH proglasio je ovakve pretvorbe državnog šumskog zemljišta neustavnim i naložio ministarstvima poljoprivrede FBIH i županija da ponište sva takva rješenja. Federalno ministarstvo poljoprivrede danima ne odgovara na upite portala Hercegovina. info oko sporne pretvorbe i poduzetih koraka.

Kompletnu istraživačku priču protala Hercegovina.info, pronađite na OVOM LINKU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!