Mbappe govorio o odluci: Real, Liverpool ili ostanak…

REUTERS/Stephanie Lecocq

Kako sada stvari stoje, vjerovatno najbolji fudbaler svijeta Kylian Mbappe postat će slobodan igrač za pet mjeseci i 26 dana.

To znači da je već četiri dana slobodan da potpiše za bilo koji klub i potom 1. jula ove godine postane i zvanično pojačanje.

Real Madrida ili Liverpoola?

Ova dva kluba izdvajaju se već dugo kao jedina dva konkretno zainteresovana za angažman potencijalno najskupljeg slobodnog agenta u historiji evropskog fudbala, međutim postoji i treća zainteresovana strana – Paris Saint-Germain.

Mbappe, koji je nedavno napunio 25 godina, pristao je da govori na ovu temu.

“Nisam još donio odluku“, rekao je strijelac 22 gola na 23 utakmice ove sezone u razgovoru za “L’Equipe“.

On od septembra na stolu ima još unosniji ugovor od ovog koji ističe sa „svecima“, ponudu kakvu finansijski teško da bi mogli da mu pruže i Real i Liverpool. Međutim, kapiten reprezentacije Francuske u par navrata “provukao“ je da su mu potrebni novi izazovi u karijeri i da je kod njega došlo do blagog zasićenja u sedmoj sezoni u Parizu, a devetoj u Ligue 1 – jedinom prvenstvu u kom je nastupao u karijeri.

“Imam dogovor sa predsjednikom Al Kelaifijem koji podrazijumeva da sve strane budu zaštićene“, rekao je Mbappe, ali nije precizirao da li to znači i da će produžiti ugovor sa Paris Saint-Germainom kako bi klubu obezbijedio obeštećenje prilikom odlaska.

“Trenutak je da se bavimo timom, ne pojedincima“, na kraju je upotrijebio uobičajenu floskulu.

Podsjetimo, PSG je 2017. godine platio Monacu 185 miliona eura za “vunderkinda“.

Međutim, predsjednik Reala Florentino Perez poručio je Mbappeu preko svojih medijskih glasila da od obeštećenja nema ništa i da na “Bernabeu“ može da stigne samo kao slobodan igrač. U suprotnom, Madrid će za njega ostati zabranjen grad.

Engleski mediji također navode da na “Anfieldu“ nemaju namjeru da plaćaju obeštećenje za Mbappea, svjesni da to ne bi bilo manje od 200 miliona eura, tako da će interesovanje važiti dok god se igrač bude približavao statusu slobodnog.

Teška odluka je pred ovim vanserijskim fudbalerom, strijelcom 234 gola uz 100 asistencija na 283 utakmice u dresu pariskog kluba.

To košta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: