Milan se ispromašivao u prvom meču Lige prvaka, Krunić odigrao odličnu partiju

Nogomet 19. sep 202320:41 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

Duelom Milana i Newcastlea na San Siru započela je nova sezona Lige prvaka. Meč je završen bez golova, a mnogo zadovoljniji rezultatom mogu biti Englezi.

REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Newcastleu je ovo prvo učešće u ovom takmičenju nakon 20 godina pauze, a u prvom poluvremenu se osjetila impresioniranost novim izazovom.

Milan je kreirao prilike, a engleski tim je imao dosta sreće. Na prvu ozbiljniju priliku čekalo se do 14. minute kada Olivier Giroud nije uspio poslati loptu u mrežu budući da je golman Pope sjajno reagovao.

U 32. minuti nova prilika za Rossonere. Opet je Giroud dočekao centaršut u kaznenom prostoru i pucao, ali nije bio precizan. Nešto kasnije i Pobega pokušava, no ponovo neprecizno.

REUTERS/Daniele Mascolo

Započeo je Milan ofanzivno i drugi dio. U 52. minuti Krunić upošljava Florenzija, Talijan nakon solo prodora šutira sa distance, međutim lopta ide daleko pored gola.

Veoma blizu pogotka Milan je bio u 62. minuti. Rijnders je prevario dva fudbalera gostiju, uputio udarac sa ruba šesnaesterca, ali golman Newcastle je ponovo bio na mjestu.

REUTERS/Daniele Mascolo

Sjajnu priliku je nešto kasnije propustio Leao. Florenzi je odlično centrirao sa desnog boka, pronašao Portugalca koji glavom silovito šutira malo preko gola.

Jedinu ozbiljniju šansu na meču Newcastle je imao u 82. minuti. Burn je pokušao nakon slobodnog udarca udarcem glavom, ali je lopta otišla pored gola. Do kraja su Rossoneri napadali, tražili gol, ali bez uspjeha.

Cijelu utakmicu za Milan odigrao je bh. fudbaler Rade Krunić te je bio najbolje ocijenjeni igrač Rossonera u ovoj sezoni.

U narednom kolu Milan igra protiv Borussije Dortmund dok će Newcastle dočekati PSG.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!