Najstariji igrač u historji Eura ostao bez ugovora

Nogomet 07. jul 202419:55 0 komentara
REUTERS/Lisi Niesner

Kopačke o klin kao Thiago, ili ipak ne?

Na Euru u Nemačkoj jedan od najboljih štopera 21. vijeka Portugalac Pepe postao je najstariji igrač u istoriji šampionata Evrope sa 41 godinom i 130 dana. U četvrtfinalnom porazu od Francuske potencijalno je odigrao i posljednju utakmicu u nacionalnom dresu i na taj način se najvjerovatnije oprostio od reprezentativnih dužnosti.

JOŠ SPORTA

U poznoj igračkoj dobi svaka utakmica može biti i posljednja, a Portugalc je poslije bolnog ispadanja sa Evropskog prvenstva, zadobio još jedan težak udarac.

Naime portugalski gigant Porto odbio je da produži saradnju sa legendarnim štoperom te je nekadašnji as Real Madrida ostao bez ugovora.

Nakon pet godina provedenih u lučkom gradiću na sjeveru Portugala, došlo je vrijeme da Pepe po drugi put napusti voljeni klub, ali ovoga puta ne svojom voljom.

Pepe je dres plavo-bijelih u prvom navratu nosio i na samom početku svoje karijere od 2004. do 2007. godine kada se u letnjem pelaznom roku otisnuo put Madrida.

Obzirom da legendarni fudbaler već uveliko gazi 42. godinu života veliko je pitanje hoće li štoper starog kova uspjeti da pronađe novi angažman, ili će se pak poslije 22 godine duge karijere i 33 osvojena trofejat ipak oprostiti od fudbala.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!