Nema ostavke, ni smjene: Piksija štiti klauzula od milion eura!

Nogomet 26. jun 202409:00 1 komentar
REUTERS/Wolfgang Rattay

Neće biti promjena na klupi reprezentacije Srbije – Dragan Stojković vodiće državni tim i poslije neuspjeha na Prvenstvu Evrope!

Selektor nije riješio da podnese ostavku, Fudbalski savez Srbije nije kadar za radikalnu promjenu i tu se krije odgovor na najinteresantnije pitanje o epilogu i odgovornosti za krah na drugom velikom takmičenju u nepunih 20 mjeseci.

Piksi ima dve olakšavajuće okolnosti, presudne za ostanak na klupi. Barem u ovom trenutku.

JOŠ SPORTA

Prva je da adresa za smjenu selektora, posljednjih godina, nije na Terazijama 35. Ključan je mig vrhovnog autoriteta sa Andrićevog vijenca, čija uloga je bila krucijalna i u nedavnom produžetku ugovora do 2026. godine.

Druga je – novac. Potencijalni raskid ugovora sa Draganom Stojkovićem, kako saznaje Sport klub, koštao bi Fudbalski savez Srbije čak milion eura!

Uoči početka priprema za Prvenstvo Evrope vodila se žestoka borba oko novog ugovora selektora. Piksi je imao žestokog protivnika u Branislavu Nedimoviću, potpredsjedniku FSS, upornom u ideji da prvom čovjeku stručnog štaba bude ponuđen ugovor pod konkretnim uslovom – ispadanje u grupnoj fazi znači i automatski otvaranje uslovne klauzule. A, to je raskid saradnje, bez dinara nadoknade!

Na drugoj strani, Stojković se nije dao, smatravši da uslovljavanje takvog tipa, zapravo, nije novi ugovor. U konačnom zbiru „istjerao“ je svoje i dobio konačnu ponudu sa mogućnošću raskida saradnje uz obeštećenje.

Konkretno – milion eura!

Selektor je imao saveznika, ili više njih, u vrhu Fudbalskog saveza Srbije i uspio da neutrališe ideje i grupe okupljene oko Branislava Nedimovića. Konačnu odluku, što takođe nije slučajno, jer je prijetilo preglasavanje, donio je Izvršni odbor FSS-a.

Dan kasnije, okupljanjem dijela reprezentacije, počele su pripreme za Prvenstvo Evrope u Njemačkoj…

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare