Novi skandal Neymara: Prekršio zakon, a otac se posvađao sa zvaničnicima

Nogomet 23. jun 202315:03 0 komentara
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Građevinski radovi na vili brazilskog fudbalera Neymara u državi Rio de Janeiro zaustavljeni su zbog kršenja ekoloških propisa, a očekuje se da će mu biti izrečena kazna od oko milion eura, saopštile su lokalne vlasti.

Napadač Paris Saint Germaina je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Janeira, kupio 2016. godine, a prema izvještajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu.

Lokalne vlasti su reagovale nakon pritužbi na društvenim mrežama, a prilikom inspekcije otkriveni su mnogi ekološki prekršaji, uključujući preusmjeravanje vodotoka i neovlašćeno crpljenje vode iz rijeke.

Također je otkriveno i neovlašćeno iskopavanje i premještanje zemlje, kamenja i stijena, kao i korišćenje peska sa plaže bez dozvole.

“Naredni korak će biti procjena utvrđenih nepravilnosti i izricanje kazne koja, prema procjenama i uzimajući u obzir štetu pričinjenju životnoj sredini, neće biti manja od pet miliona reala (oko 960.000 eura)“, saopštila je gradska uprava.

Fudbalerov otac, Neymar da Silva Santos, bio je prisutan tokom posjete inspekcije i na video snimcima se može čuti kako se svađa sa zvaničnicima.

Brazilski 31-godišnji fudbaler trenutno se oporavlja od operacije desnog skočnog zgloba, kojoj je podvrgnut u martu u Kataru.

Neymar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSG, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!