Novi trener Hajduka boluje od autoimune bolesti, kod težih slučajeva može biti smrtonosna

Nogomet 14. jun 202407:47 0 komentara
Foto: REUTERS/Alberto Lingria

Hajduk je nakon višsedmične sage dobio novog trenera, a to je Gennaro Gattuso.

Legendarni Talijan se očekuje u Splitu najkasnije 19. juna kad kreću pripreme za novu sezonu, a s Bijelima je potpisao ugovor na dvije godine. Njegov dolazak je izazvao veliko zanimanje hrvatskih i europskih medija, a o njemu posljednjih sati cure zanimljivi detalji.

Kao nogometaš je bio beskompromisni borac, osvojio je sve što se moglo osvojiti. Veliki je trag ostavio u Milanu, ali i u talijanskog nogometnoj reprezentaciji s kojom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. godine.

Nakon što je okačio kopačke o klin, posvetio se trenerskom poslu. Vodio je velike klubove poput Milana, Napolija i Marseillea, a u središtu pozornosti je završio 2021. godine zbog poveza na oku. To je zabrinulo nogometni svijet, krenule su i glasine da umire, no Gattuso se vrlo brzo oglasio i objasnio da boluje od bolesti koja se zove miastenija gravis.

Gattuso se godinama bori s autoimunom bolesti

To je autoimuna bolest do koje dolazi jer imunološki sustav greškom napada zdravo tkivo, odnosno uzrokuje slabost u mišićima koji su zaduženi za kretanje, no prvi simptomi se mogu prepoznati u očnim mišićima. Kod težih slučajeva bolest može biti smrtonosna, no u većini slučajeva se može tretirati i gotovo pa potpuno smanjiti simptome.

“Već mjesec dana kruže glasine da umirem, no ne brinite. Ne umirem. Vidjeti duplo je neugodno i teško, mislim da zadnjih mjesec dana nisam bio svoj”, objasnio je Gattuso prije četiri godine.

Talijan se više od deset godina bori s ovom bolesti, a dok je igrao za Milan morao je čak dva mjeseca izbivati s terena zbog problema s očnim mišićima.

Još nije kasno! Pridružite se ostalim selektorima i zaigrajte Evropski nogometni fantasy 2024.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

BONUS VIDEO:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!