Novi udarac za ideju Superlige Evrope, PSG ne želi da igra to takmičenje

Nogomet 21. dec 202322:22 0 komentara
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Fudbalski klub PSG saopštio je da ne želi da igra evropsku Superligu i istakao da klub iz Pariza podržava načela evropskog sportskog modela.

Evropski sud pravde presudio je da su nezakoniti propisi Evropske fudbalske unije (UEFA) i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koji zabranjuju klubovima da se priključe Superligi.

“U potpunosti odbacujemo bilo kakve planove za tzv. Superligu, što je bio slučaj od prvog dana. Tako će i da ostane. Kao ponosna evropska institucija, PSG podržava načela evropskog sportskog modela, vrijednosti otvorenog takmičenja i uključenosti“, navodi se u saopštenju šampiona Francuske.

Evropska Superliga je projekat koji je 12 klubova pokrenulo u aprilu 2021, ali su zbog kritika javnosti to takmičenje napustili Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Inter, Milan, Atletico Madrid i Juventus. Projekat Superlige podržavaju Real i Barcelona.

Brojni evropski klubovi oglasili su se tokom dana koji su odbacili ideju da će nastupiti u Superligi, a među njima su Borussija Dortmund, Manchester United, Sevilla, Bayern i Atletico Madrid, kao i Inter, Roma i drugi klubovi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!