Otkriveno koliko Gattuso zarađuje u Hajduku, cifra je ogromna

Nogomet 21. aug 202418:00 0 komentara
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Sve u javnost isplivalo poslije evropskog brodoloma Splićana.

Splitski Hajduk godinama unazad pokušava da prekine dominaciju Dinama u hrvatskom fudbalu. Navijači tima sa Poljuda ne odustaju, prilično su vjerni, kupuju sezonske ulaznice, ali nešto na Marjanu ne štima…

Odlučili su se pred početak nove sezone u Hajduku da angažuju trenera zvučnog imena. I to uvijek poprilično košta.

JOŠ SPORTA

U međuvremenu, otkriveno je i koliko. I to poslije velikog neuspjeha Hajduka i turbulentnih dešavanja u ovom klubu. Naime, Splićani su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije eliminisani od slovačkog Ružomberoka, a nije im dobro krenulo ni u HNL-u.

Također, buknuo je i sukob na relaciji Gennaro Gattuso – Ivan Perišić. Sve to podgrijalo je sumnje da Italijan nije najbolje rješenje za Hajduk, posebno ne zbog ogromne plate za uslove zemalja bivše Jugoslavije.

Poznati splitski novinar Edo Peci je gostujući u jednom podkastu otkrio i Gattusovu platu, prema njegovim navodima Italijan na godišnjem nivou treba da zaradi 2,4 miliona eura. U taj iznos nisu uračunati troškovi njegovih pomoćnika!

I ne samo to, ukoliko bi Gattuso dobio otkaz u Hajduku, imao bi pravo na otpremninu u iznosu od čak 2,5 miliona eura.

A visina njegove plate je inače kao u drugim klubovima u kojima je prethodno radio. Prvi posao mu je bio u Milanu gdje je godišnje zarađivao 2,5 miliona eura. Tada je imao razumijevanja, pa je za vrijeme pandemije odlučio da oprosti dugove, kako ne bi bilo otpuštanja u radnoj zajednici.

Najmanju platu Gattuso je imao u Napoliju, oko dva miliona eura. Inače, u tom klubu osvojio je i jedini trenerski trofej u karijeri. Valencia i Marseille su plaćali po tri miliona eura godišnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!