Partizan nakon penal drame izborio plasman u narednu rundu Konferencijske lige

Nogomet 17. aug 202323:57 0 komentara
FK Partizan

Fudbaleri Partizana uspjeli su se plasirati u play-off UEFA-ine Konferencijske lige. Beogradski klub je sa 2:0 savladao ekipu Sabaha, pa je tako anulirao rezultat iz prvog susreta. Meč su na kraju riješili penali, a crno-bijeli su slavili sa 5:4.

Krenuli su crno-bijeli predvođeni domaćom publikom dosta odlučno od prve minute susreta.

Propustili su nekoliko izglednih prilika, a do prednosti su stigli nakon pola sata igre. Tada je Quincy Menig uposlio brazilca Saldanhu, a ovaj matirao protivničkog golmana.

Mogao je Sabah u par navrata i do poravnanja, ali partizan nakon sedam minuta igre dolazi i do drugog gola. Strijelac je bio iskusni Izraealac Birbas Natcho.

Imali su do kraja susreta priliku Beograđani još nekoliko puta zatresti mrežu protivničkog golmana, ali nakon što u tome nisu uspjeli meč je otišao u produžetke.

Tamo nismo imali priliku vidjeti mnogo toga, a Partizan je ostao i sa igračem manje jer je Kristiajn Belić u veoma kratkom periodu zaradio dva žuta, odnosno crveni karton.

Rezultat se nakon 120 minuta nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Penali:

  1. Prvi je na bijelu tačku pristupio Partizan. Odgovornost je preuzeo Andrija Pavlović i bio siguran. Za Sabah je šutirao kapiten Isayev, a i on je također bio siguran.
  2. Drugi za Partizan je šutirao Nemanja Nikolić. Veoma rizično, ali na kraju uspješno. Bio je golman Sabaha na toj lopti. Za goste je drugi loptu na bijelu tačku stavio Apeh, i on je također pogodio uz mnogo sreće. Imao je golman Partizana tu loptu na rukama.
  3. Treću seriju otvorio je Kalulu. On je rutinski izveo penal: Golman otišao u jednu, lopta u drugu stranu. Za Sabah na drugoj strani šutirao Nuriyev, a on je također bio siguran. Pogodio je same rašlje gola Partizana.
  4. Ovu seriju za Partizan otvorio je iskusni Antić, a penal je izveo na veoma siguran način. Uzvratio je Sabah i u ovoj seriji. Ovoga puta je loptu na bijelu tačku stavio Christian i bio je siguran.
  5. Petu penal seriju otvorio je Partizanov Samed Baždar. Mladi fudbaler Partizana je pogodio veoma sigurno. Na drugoj strani za Sabah šutirao Alaskharov i promašio. Tako se Partizan plasirao u narednu rundu.

Siniša Saničanin po već ustaljenom običaju meč odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!