Portugalac priznao da je zbog novca došao u Saudijsku Arabiju

Nogomet 17. jul 202312:36
Al Hilal

Portugalski reprezentativac Ruben Neves napustio je Wolverhampton i odlučio je karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Neves je potpisao za Al Hilal, a potom je sjeo pred kameru i rekao pravu istinu njegovog odlaska.

Neves je u Wolverhamptonu proveo čak šest sezona i mjesecima se špekulisalo da će karijeru nastaviti u Barcelona, engleski klub dobio je ponudu od čak 55 miliona eura koja se jednostavno ne odbija.

Neves je s Al Hilalom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i već se priključio ekipi na početku priprema za novu sezonu.

Ovaj 26-godišnjak će u novom klubu sedmično da zarađuje čak 350.000 eura što je novac koji nije mogao da odbije. No, za razliku od drugih zvijezda koje su ove godine stigle u S. Arabiju pod izgovorom da su tu da uživaju u fudbalu i novom izazovu Neves je sjeo pred kameru i bio maksimalno iskren.

“Naravno da sam došao zbog projekta koji mi je klub predstavio, ali svi znate glavni razlog. To je moja porodica i šansa da im pružim život o kojem smo uvijek sanjali. To je najveći razlog zašto sam tu. Imam troje djece i sjajnu suprugu i moram da se brinem o njima najbolje što mogu. Oni su moj najveći trofej”, rekao je Neves i dodao.

“Jasno da me privukao i projekt kluba jer je ovo najveći klub u Aziji. Otkako sam potpisao moj profil na Instagramu je poludio, nevjerovatno je koliko ima Al Hilal navijača i koliko su oni strastveni oko fudbala. Siguran sam da sam donio dobru odluku”.

Neves ne krije da je zbog novca i ponude kakva se dobije jednom u životu odlučio da dođe u Saudijsku Arabiju, te nije htio da priča bajke kao većina igrača koja su karijeru nastavila u istoj zemlji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još: