Premier liga ima novog lidera, neočekivani junak donio Arsenalu trijumf (VIDEO)

Nogomet 25. nov 202320:25 0 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Brentford i Arsenal zatvorili su subotnji program u engleskoj Premier ligi. Meč je završen pobjedom gostiju od 0:1 golom Kaija Havertza.

Nije se mnogo toga dešavalo u prvom dijelu susreta. Arsenal je imao inicijativu i posjed lopte, ali je najbolju priliku na meču imao domaći tim. Golman gostiju je pogriješio, lopta se u kaznenom prostoru odbija do Mbeuma koji šutira, ali defanzivac Arsenala sa gol linije izbija loptu.

Topdžije do vodstva stižu u 42. minuti. Jesus je nakon centaršuta uputio udarac glavom, lopta stiže do Trossarda koji trese mrežu. No, gol je poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Belgijanac.

REUTERS/Tony Obrien

Prvu priliku u drugom dijelu imao je Brentford. Wissa je uposlio Mbeuma koji iz izgledne pozicije neprecizno šutira. U 77. minuti velika pšansa za domaće. Maupay je ispratio centaršut i šutirao glavom, ali na gol liniji ponovo defanzivci Arsenala sjajno reaguju.

U finišu meča Arsenal prijeti. Saka je poslije brze kontre dodao do Nketiaha koji sa distance šutira pravo u golmana Flekkena. Gol za pobjedu Arsenal postiže u 89. minuti. Saka je uputio fantastičan centaršut sa desne strane, a Havertz na drugoj stativi glavom matira domaćeg golmana za 0:1.

Arsenal je sa ova tri boda preskočio Manchester City i stigao do prve pozicije na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!