Raspad Dedićevog Salzburga, remi Stuttgarta sa praškom Spartom

Nogomet 01. okt 202420:39 0 komentara
REUTERS/Leonhard Simon

Fudbaleri Stuttgarta remizirali su rezultatom 1:1 sa praškom Spartom u 2. kolu Lige prvaka, dok je Salzburg na svom terenu dožio težak poraz od francuskog Bresta.

Ermedin Demirović za Stuttgart je igrao od prve minute, a njegov tim je imao konce u rukama cijelim tokom utakmice.

Švabe su prve došle i do gola. Mittelstadt je prošao po lijevoj strani i uputio centaršut u srce šrsnaesterca. Tamo je prvi i najspremniji bio Millot, koji je proslijedio loptu u mrežu za vodstvo Stuttgarta.

Prvi gol na meču pogledajte OVDJE.

Nije se sparta predavala. Iako nisu uspijevali da stvaraju šanse iz igre, to su radili kroz prekide. Tako je upravo došao i gol za izjednačenje kada je Kairinen iz prekrasnog udarca iz slobodnjaka poravnao u 32. minuti.

Gol za izjednačenje pogledajte OVDJE.

Nakon poluvremena fudbaleri Stuttgarta izvršili su opsadu protivničkog gola. Undav, Demirović Leweling, svi su promašivali svoje prilike, pa se rezultat nije mijenjao.

Stuttgart je tako osvojio prvi bod u Ligi prvaka, dok je Sparti ovaj bod dovoljan da bude blizu vrha tabele.

Krah Salzburga za samo deset minuta

Nije to pošlo za rukom Salzburgu bh. reprezentativca Amara Dedića, koji je sa svojim timom na domaćem terenu doživio težak poraz od 4:0 od francuskog Bresta.

Mogli su domaći prvi do gola. Tako je i bilo, no on je zbog ofsajda poništen intervencijom VAR sobe.

To je bilo sve od “Bikova” u ovom meču. Brest je poveo golom Sime u 24. minuti. Rezultat je ostao isti do sredine drugog poluvremena, kada su Francuzi u samo deset minuta postigli još tri pogotka.

Najprije je Camara bio precizan u 66. minuti, na 3:0 je povisio Sima svojim drugim golom, a posao je zavrio Pereira Lage u 75. minuti utakmice.

REUTERS/Leonhard Foeger

Standings provided by Sofascore

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!