Remi Fenerbahcea i Machester Uniteda: Džeko dobio petnaest minuta (FOTO/VIDEO)

Nogomet 24. okt 202422:55 0 komentara
REUTERS/Umit Bektas

Fenerbahce i Manchester United podijelili su bodove u derbiju drugog gola UEFA Evropa lige 1:1 u Istanbulu. Edin Džeko odigrao je posljednjih 10 minuta.

Samo petnaest minuta čekali su navijači na Sukru Sarcoglu stadionu kako bi vidjeli prvi pogodak. Na žalost po domaće naviječe, radovali su se gosti iz Engleske. Probio je po desnoj strani Alejandro Grancho, lopta se odbila nakon njegovo ubacivanja do Joshue Zirkzeea, nakon čega je Nizozemac servirao loptu za Christiana Eriksena na petnaest metara, a Danac je rutinski matirao Dominika Livakovića. Gol pronađite OVDJE.

REUTERS/Murad Sezer

Probudili su se igrači Josea Mourinha u nastavku susreta. Prvo je Dušan Tadić zaprijetio ka golu Andrea Onane, ali je dobro reagovala odbrana Uniteda i spriječila potencijalni pogodak. Zadnja linija sastava Erika Ten Haga bila je na nivou i naklon pokušaja Youssefa En Nesyrija. Još jednom je prijetio do kraja poluvremena Marokanac, ali Onana je bio na visini zadatka u prvih 45 minuta.

REUTERS/Dilara Senkaya
REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Kapitulirala je odbrana Uniteda poslije četiri minute drugog poluvremena. Preciznim centaršutem Allan Saint-Maximin pronašao je na petercu En Nesyrija, koji je ruku na srce i lošoj reakciji uspavane odbrane “Crvenih đavola” matirao Onanu za 1:1. Gol pronađite na OVOM LINKU.

REUTERS/Murad Sezer

Bright Osayi-Samuel tražio je nakon duela u šesnastercu Manchestera penal, ali Clementa Thurpina nije uspio uvjeriti da pokaže na bijelu tačku.

Direktan crveni karton francuski arbitar prokazao je Joseu Mourinhu nakon protesta, pa je Portugalac morao na tribine do kraja susreta.

REUTERS/Dilara Senkaya
REUTERS/Dilara Senkaya

Mogli su dvadeset minuta prije kraja Ten Hagovi igrači su mogli ponovo do prednosti, ali snažan udarac Noussaira Mazraouija išao je po sredini Livakovićevog gola i Hrvat je uspio odbraniti.

Edin Džeko dobio je priliku Mourinha u 79. minutu kada je zamijenio strijelca pogotka En Nesyrija.

Dobru priliku za drugi gol Uniteda imao je raspoložemni Garnacho, ali šutirao je po sredini gola i Livaković nije imao mnogo problema da odbrani udarac Argentinca.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i ovo je treći remi Uniteda u isto toliko mečeva. Fener s druge strane ima pobjedu i dva remija.

U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati:

Anderlecht – Ludogorets 2:0, Athletic Bilbao – Slavia Prag 1:0, Lyon – Bešiktaš 0:1, Malme – Olympiacos 0:1, Porto – Hoffenheim 2:0 (Tabaković odigrao posljednjih 20 minuta za njemački tim), Rangers – FCSB 4:0, Tottenham – AZ Alkamaar 1:0 i Twente – Lazio 0:2.

Evo i trenutno stanja na tabeli poslije dva kola drugog po jačini UEFA takmičenja.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!