Remi Širokog i Sarajeva na Pecari: Dva penala, šest golova i poništen gol Bordo timu o kojem će se diskutovati

Nogomet 30. sep 202419:58 0 komentara
Foto: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva upisali su treći remi u Wwin ligi Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg i Bordo tim remizirali su 3:3 na stadionu Pecara.

Ilija Bagarić zaprijetio je Emilu Rockovu poslije četiri minuta igre, ali promjene rezultata nije bilo.

Širokobriježani su došli do prednosti nekoliko minuta kasnije. Nidal Čelik reagovao je neoprezno gurnuvši rukom Bagarića u kaznenom prostoru Sarajeva, a glavni arbitar Dragan Petrović poslije VAR provjere pokazao je na bijelu tačku. Siguran egzekutor bio je Mato Stanić.

Stigla je ekipa Zorana Zekića potpuno zasluženo do poravnanja, jer su preuzeli terensku inicijativu poslije primljenog gola.

Jedan od odbrambenih igrača Širokog povukao je za dres Miomira Đuričkovića u petercu domaćeg tima, a Petrović je ponovo nakon VAR-a pokazao na penal. Giorgi Guliashvili preuzeo je odgovornost i pogodio za 1:1.

Foto: FK Sarajevo

Samo četiri minuta u drugom dijelu trebalo je Guliashviliju da dođe do osmog gola sezone i dovede Sarajevo do preokreta. Gruzijac je odličnim slalomom izmješao odbranu tima Tonija Karačića i sjajnom završnicom matirao Tomislava Tomića.

Igrala se 70. minuta kada je poništen pogodak Renanu Oliveiri. Prvo je glavni sudac provjeravao s VAR sobom da li je bilo ofsajda, nakon čega je ustanovio da ofsajd pozicije nije bilo, ali je na kraju dosudio prekršaj na odbrambenim igračem Širokog, iako je Brazilac prvo došao do lopte, poslao je u gol nakon čega je došlo do gotovo do kontakta jako blagog intenziteta sa protivnikom. Mnogo će se diskutovati o ovoj odluci.

Već u narednom napadu Oliveira izlazi jedan na jedan sa golmanom Tomićem, ali ne uspijeva postići gol i golman domaćih brani zicer napadaču Sarajeva.

Sljedeći napad Širokog stiže kazna. Tim sa Pecare dolazi do izjednačenja. Poslije jedne duge lopte loše je regovao Čelik u odbrani Sarajeva, lopta se odbila od mladog fudbalera na nogu Miroslava Iličića koji hvata volej i matira Rockova za 2:2.

Pet minuta kasnije Aleksandar Đorđević izveo je slobodan udarac sa velike udaljenosti i prevario loše postavljenog golmana Tomića za treće vodstvo ekipe sa Koševa.

Dvije minute kasnije u 86. na 3:3 izjednačio je Filip Matić neposredno nakon što je ušao u igru, nakon asistencije Chinedua.

Ponovo je radio VAR u nadoknadi sudijskog vremena, kada je lopta od Čelika umalo završila iza leđa Rockova, a golman gostiju spasio je svoj tim poraza pravovremenom rekacijom. Domaći su smatrali da je lopta prešla gol liniju, ali u tv prijenosu nije se moglo najbolje vidjeti.

Još jedan gol poništen je u ludom meču Sarajevu i drugi put Oliveiri, u 95. minutu. VAR je provjeravao po ko zna koji put situaciju i sudiji Petroviću VAR je potrvdio ofsajd. Turkeš je prema navodima VAR sobe bio u ofsajdu prilikom ubačaja Kyeremeha, nakon čega je ubacio za Oliveiru koji je zatresao mrežu Širokobriježana. U tv prijenosu nije najjasnije da li je Petroivć donio pravu odluku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!