Sergej Jakirović svjestan svega: Da su mogli, zabili bi nam 20 golova

Nogomet 18. sep 202408:32 0 komentara
REUTERS/Angelika Warmuth

Na otvaranju novog formata Lige šampiona zagrebački Dinamo je na gostovanju u Minhenu izgubio od Bayerna s čak 2:9 upisavši najteži evropski poraz u historiji kluba.

Četiri gola za Bavarce, tri iz penala, postigao je Harry Kane. Ostali strijelci bili su Raphael Guerreiro (33), Michael Olise, Leroy Sane i Leon Goretzka, dok su golove za Dinamo postigli Bruno Petković i Takuya Ogiwara.

Dinamo može da se „pohvali” da je postao prvi klub u historiji Lige prvaka, koji je primio devet golova u jednoj utakmici.

„Prvo bih se izvinio svima kojima Dinamo nešto znači. Bayernu je bilo veoma teško parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli jurcati, griješiti. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više da radimo. Na poluvremenu sam rekao igračima da pokušamo da igramo, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bayerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo sticati. Ali, moramo igrati brže„, kazao je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao:

„Bayern je nemilosrdan. Da su mogli da nam zabiju 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više nego u prvom dijelu. Svi igrači će dobiti šansu, a neki već sad u Koprivnici.”

Dinamo će priliku za popravak utiska imati već 2. oktobra na Maksimiru gde će ugostiti Monaco.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!