Šutvić o uspjehu Borca: 7 miliona KM nije mala cifra za bh klub, nijedan stadionu u BiH ne ispunjava uslove za grupnu fazu LP

Nogomet 22. jul 202417:50 0 komentara
Foto: N1

Banjaluči Borac ispisao je istoriju kluba, plasmanom u drugo pretkolo Lige prvaka. Nova postava na terenu, zajedno sa novim trenerom uspjela je eliminisati albanskog šampiona Egnatiju i otići u drugo kolo kvalifikacija za najjače UEFA takmičenje. No, teški ispiti, tek ih čekaju.

Sreću u Banjaluku donijeli su fudbaleri banjalučkog Borca. Zasluženo ili ne, srećom ili ne, Borac je slavio.

“U BiH nijedan stadion ne ispunjava uslove za grupnu fazu, dok je u Albaniji situacija da se igra finale Konferencijske lige. Treba i te stvari uzeti u obzir” kaže Dragan Šutvić, sportski novinar.

No, vremena za slavlje bilo je dovoljno. Borac čeka još evropske avanture. Naredni protivnik bit će snažni prvak Grčke – PAOK. Ukoliko savladaju favorizovani tim, u trećem pretkolu, fudbalere Mladena Žižovića, čeka pobjednik duela Malmo – Klaksvik. Ako, Banjalučani i izgube, u trećem pretkolu Evropa lige, za protivnika će imati poraženog iz istog dvomeča.

“Svaki protivnik je pobjediv na svoj način, da li je neko favorit ili nije, to na kraju uvijek pokaže teren. U ovom slučaju, čini mi se da PAOK iz Grčke jeste favorit, ali ne i apsolutni. Mislim da Borac može da igra protiv grčke ekipe, pogotovo na ovim krilima euforije, koja je nastala nakon plasmana u drugo kolo, šansu Borca vidim u domaćem terenu, kada bude revanš” rekao je Šutvić za N1.

Borac je nakon pobjede u Albaniji, zaradio i dobru svotu novca.

“U klupsku kasu stiže 7 miliona KM, to jest 3,5 miliona evra, što za jedan bh klub nije mala cifra. Plasmanom u drugo kolo kvalifikacija Lige šampiona otvorile su se i igračke i finansijske prilike za banjalučki klub Borac. Samo ih treba iskoristiti” zaključuje Šutvić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!