Treća zabrana za navijače u 9. kolu PL BiH: Radnik bez podrške u Banjaluci

Nogomet 28. sep 202421:46 0 komentara
Foto: Instagram Radnikovi navijači

Deveto kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine proteći će bez gostujućih navijača na čak tri utakmice.

Poslije zabrane Nogometngo saveza navijačima Zrinjskog da prisustvuju večerašnjem mostarskom derbiju na stadionu Rođeni, pa identične odluke za najvatreniju navijačku grupu Sarajeve Horde zla za gostovanje na Pecari protiv Širokog, zabrana NFS BiH stigla je i na adresu navijača Radnika iz Bijeljine “Incidenata”.

Borac dočekuje Radnik sutra, a navijači bijeljinskog kluba oglasili su se na društevenim mrežama.

“Radnikovim navijačima je zabranjen organizovan odlazak na utakmici u nedjelju protiv Borca u Banjoj Luci, iako je sve bilo regularno prijavljeno! Već u prvim kontaktima s pripadnicima komesara za sigurnost, kao i pripadnicima MUP-a RS, jasno nam je dato do znanja da isključivo dolazak navijača bude autobusem, da će sva druga vozila biti vraćena. Da bi nedugo nakon toga, donijeli odluku da dolazak gostujućih navijača bude skroz zabranjen! Iako nam po propozicijama takmičenja i svim pravilima pripada 5 posto kapaciteta, našoj grupi od 50-ak ljudi koliko je i najavljen dolazak, dobijamo informaciju da nam je zabranjen dolazak u Banja Luku i da će svako vozilo biti vraćeno! Postavlja se pitanje, kako je u dosadašnjem dijelu sezone, a i prethodne, dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u mnogo većim brojkama, a nama ne (brojka od 50-ak ljudi)?! Zbog čega MUP RS ne želi da radi svoj posao i iskoristi kapacitet u osiguravanju ove utakmice između dva srpska kluba?!”, poruka je simpatizera Radnika.

“Apelujemo na sve klubove koji imaju organizovane navijačke grupe da se zauzmu za svoje navijače i instistiraju kod nadležnih organa da rade svoj posao i osiguraju prisustvo gostujućim navijačima od početka do kraja utakmice koliko toliko! Ovakvom odnosu prema navijačima se treba što prije stati u kraj! Ovo nas ne treba oslabiti, već naprotiv još više ojačati i da u slijedeću subotu od 16:00 sati protiv Sloge na Gradskom stadionu napunimo naš kop i naš stadion u što veće broju”, poručili su članovi navijačke grupe Incidenti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!