Večeras se igra 153. sarajevski derbi

Nogomet 25. sep 202408:50 0 komentara
N1 / F.Z.

Večeras se na stadionu Asim Ferhatović - Hase sa početkom od 20:30 sati igra sarajevski derbi.

Sarajevsko naselje Koševo večeras će biti poprište najvećeg bosanskohercegovačkog fudbalskog derbija u kojem će FK Sarajevo biti doma'in FK Željezničar.

Trebao bi to biti pravi fudbalski spektakl, budući da su oba tima u ovu sezonu ušla u dobroj formi i nalaze se u samom vrhu tabele.

Tim Zorana Zekića jedini je, uz Zrinjski, koji je neporažen od starta prvenstva, a savršen skor pokvario je remi protiv Posušja, koje se nalazi na trećem mjestu. Trener Sarajeva vjeruje kako je našao pravi pristup derbiju čiji je dio kao trener prvi put u karijeri.

“Kao trener težim perfekciju, dečki moraju shvatiti da svaka utakmica nosi nešto novo. Moraš biti prizeman. Ako možemo naći detalje da ih kaznimo, uradićemo to. Život me naučio da moram biti prizeman i biti hladne glave”, rekao je Zekić uoči utakmice.

S druge strane na Koševu se očekuje da će Željezničar, uz podršku svojih vjernih navijača uspjeti napraviti pozitivan rezultat i vratiti se pobjedama nakon poraza od Zrinjskog u prošlom kolu. Bilans od 4 pobjede, remija i dva poraza u 7 utakmica garantuje da “plavi” sa Grbavice u derbi ne ulaze kao potpuni autsajderi, iako je derbi uvijek specifična utakmica.

“Sarajevo je u dobroj formi, ali u derbiju nema pravila. Očekujem da budemo trkački dobri i agresivni i napravimo pozitivan rezultat. Zekić je posložio ekipu Sarajeva i neće biti lako”, kazao je Ćorić prije meča.

Hiljade navijača doći će na stadion Asim Ferhatović – Hase i formirati savršen okvir za derbi, a neke procjene govore da bi na tribinama moglo biti i 20 hiljada navijača.

Sudija ove utakmice bit će Admir Musić a za dobro fudbala, nadati se da će on i njegovi pomoćnici Amir Kadić i Emir Zahiragić biti što manje primijetni i da će fudbal i navijači biti u prvom planu.

Meč počinje od 20:30h

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!