Velež otkupio ugovor fudbalera Hajduka: “Klub ima ambicije za budućnost”

Nogomet 06. jul 202412:18 0 komentara
N1 / F.Z.

FK Velež je objavio kako je završio transfer igrača Hajduka Tina Blaža Lauša.

Tino Blaž Lauš rođen je 17. marta 2001. godine u Splitu. Pored našeg tima ovaj dvadesettrogodišnji fudbaler igrao je Istru, Koper, Posušje te matični Hajduk iz kojeg je došao u redove FK Velež.

O prvim impresijama te motivima povratka u redove Veleža, Lauš je istakao:

„Prvi motiv je svakako taj što sam ovdje proveo najbolji dio svoje karijere, a drugi motiv je što je klub i prije bio dobar a sada je još i više napredovao i ide u jako dobrom i pozitivnom smjeru. Ambicije su dosta velike i to mi se jako sviđa. Velež ima jako dobru prošlost ali ono što me jako raduje su dobri i visoki ciljevi za budućnost“

Lauš je istakao da se fizički jako dobro osjeća te da je spreman za nadolazeće izazove koje Klub očekuje. Prvi službeni meč Rođene očekuje 10. jula kada u okviru prvog pretkola UEFA Evropa Koferencijske lige naš tim na Grbavici dočekuje predstavnika Andore Inter Club d’Escaldas. O evropskim nastupima Rođenih Lauš je rekao:

„Svakako da treba ići utakmicu po utakmicu i biti jako oprezan, ali je prolaz prvog pretkola nešto što se od nas očekuje. Želimo što je moguće duže trajati u Evropi, i mislim da se može napraviti jako lijepa priča. Nas nije lako pobijediti pred našim navijačima, a u gostujućim mečevima ćemo se svakako boriti do posljednje sekunde”.

Lauš je prošao gotovo sve kategorije Hajdukove Akademije, a posljednjih nekoliko sezona igrao je na posudbama u Posušju, Istri 1961, Veležu i Koperu. Za prvu ekipu Hajduka odigrao je ukupno pet službenih utakmica, debitirajući 20. avgusta 2023. u prvenstvenoj pobjedi protiv Rudeša.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!