Yakin: Nismo zaslužili poraz na Euru

Nogomet 07. jul 202412:50 0 komentara
REUTERS/Annegret Hilse

Švajcarci su bili među ekipama koje su mnogo pokazale i obećavale na turniru u Njemačkoj, ali su ostali bez sreće pred kraj.

Štaviše, do kraja utakmice su mučili Nijemce u grupi i na kraju primili gol za bod, pobijedili su Italiju u osmini finala sa 2:0 i u četvrtfinalu Eura su vodili protiv Engleza.

Selektor Švajcarske Murat Yakin zbog svega toga kaže da njegova ekipa nije zaslužila da bude eliminisana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

„Nismo zaslužili da budemo eliminisani. Ali sa druge strane, možemo da budemo ponosni na naš turnir, od prvog do posljednjeg minuta. Učinili smo našu zemlju ponosnom“, kazao je Yakin.

Švajcarcima je presudila penal serija u kojoj je jedino Manuel Akanji promašio jedanaesterac, dovoljno za poraz, jer su svi u engleskom timu bili sigurni.

„Ne moramo više da se krijemo protiv velikih timova. Igrači su nadmašili sebe. Pobijedili smo Italiju, skoro i Njemačku, ako ne računamo penale nismo doživjeli poraz“, dodao je Yakin.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!