Za Zvijezdu Reala sezona je gotova, ali su Kraljevi jednim potezom pokazali kakav su klub

Nogomet 06. okt 202414:47 0 komentara
Foto: REUTERS/Susana Vera

Real Madrid je na Santiag Bernabeuu savladao Villarreal 2:0 u okviru 9. kola španske La Liga, ali Kraljevi se nakon te utakmice bore i s povredama.

Dani Carvajal povrijedio se i morat će na operaciju koljena.

“Nakon što je naša medicinska služba pregledala našeg igrača Danija Carvajala, njemu su dijagnosticirane rupture prednjeg križnog ligamenta, vanjskog ligamenta te popliteusa, mišića koji napinje čahuru koljenog zgloba. Za nekoliko dana bit će operisan”, poručili su iz Madrida.

Foto: REUTERS/Susana Vera
Foto: REUTERS/Susana Vera

Oporavak nakon ovakve povrede traje oko 10 mjeseci, a španski novinari objašnjavaju da je za povratak profesionalnom sportu potrebno i godinu dana, što znači da je sezona za Realovu legendu završena.

No, nakon obavijesti o povredi, Real je objavio kako su Carvajalu produžili ugovor.

“Real Madrid objavljuje da je, kao što je i planirano, s Danijem Carvajalom dogovorio produženje ugovora, koji ostaje vezan za klub do 30. juna 2026. godine”, poručili su iz Reala pa dodali:

Završena sezona za jednog od najvažnijih igrača Real Madrida

“S Real Madridom je osvojio 26 naslova u 427 utakmica: 6 Liga prvaka, 5 Svjetskih klupskih prvenstava, 5 Evropskih superkupova, četiri Lige, dva Kupa kralja i četiri španska Superkupa. Carvajal je jedan od pet igrača koji su uspjeli osvojiti šest evropskih kupova. Na Wembleyju je 1. juna proglašen najboljim igračem finala Lige prvaka u kojem je Real Madrid osvojio petnaestu titulu evropskih prvaka.

Carvajal je također legenda španske ekipe, s kojom je nastupio 50 puta. U španskom dresu osvojio je Evropsko prvenstvo, Ligu nacija, Evropsko prvenstvo do 21 godine i Evropsko prvenstvo do 19 godina.

Real Madrid mu želi iskazati svu svoju podršku i ljubav te mu želi brz oporavak kako bismo što prije mogli ponovno uživati ​​u njegovom nogometu na travnjaku“, poručili su Kraljevi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!